SEGRE

BÀSQUET LLIGA ACBELS DETALLS

La Lliga, fruita prohibida

El Barça no va poder venjar-se del Baskonia i acaba la temporada en blanc || Higgins va fallar un triple a l'últim segon que hauria pogut donar un títol que se li continua resistint des del 2014

Els jugadors del Baskonia posen eufòrics després de conquerir un títol que van lluitar fins a l’últim segon.

Els jugadors del Baskonia posen eufòrics després de conquerir un títol que van lluitar fins a l’últim segon.ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga ACB continua sent fruita prohibida per al Barça. Els blaugranes van caure en una final d’infart davant el Baskonia i seguiran amb una sequera que ja fa sis anys que dura (des del 2014). El quadre vitorià de l’exbarcelonista Dusko Ivanovic va aconseguir el títol deu anys després, precisament davant del mateix rival, que es va quedar amb les ganes de rescabalar-se. Malgrat el projecte milionari amb Mirotic al capdavant, que es va perdre els últims cinc minuts per eliminació, la campanya fa olor de fiasco al quedar-se un altre cop en blanc.

El xoc va arrancar amb els dos equips exhibint fortalesa física, però en el cas del Barça presumint a més del talent de Mirotic a prop del cèrcol, cosa que li va donar la iniciativa. La inspiració de Shields i Vildoza va alimentar el marcador amb una mica més de rapidesa que Higgins el del Barça. Tampoc va tardar Pesic a posar ordre i l’entrada de la seua parella interior d’obrers (Oriola i Davies) combinada amb els braços de Claver va assecar l’atac baskonista (16-17, m.10).

Amb el canvi de quart es van estendre les rotacions i l’equip alabès va perdre definitivament el ritme. Va ser prou temps perquè set punts seguits d’Heurtel brillessin com no ho havien fet altres cops. Li va prendre el relleu, menys imaginatiu però molt eficaç, Kuric, que amb vuit punts també molt seguits va reforçar la bretxa. La inesperada aparició anotadora de Diop va esmorteir el cop (39-33, m.20).

A la represa, el Baskonia va millorar i va ofegar el Barça liderat per Vildoza, a la fi elegit l’MVP de la final. Els empats es van succeir fins al 51-51 de final de quart. La quarta falta de Mirotic tot just començar l’últim quart va truncar el montenegrí i el Barça, que seguia encomanant-se a Heurtel (62-62, m.35). La tensió va acabar d’encallar el xoc fins que un triple de Polonara va permetre al Baskonia entrar amb avantatge als últims noranta segons. Amb els errors repetint-se en les dos cistelles, la grapa d’Oriola en el rebot ofensiu li va permetre empatar el xoc des de la línia de tirs lliures a falta de 10 segons. Però, en una jugada de pissarra, Vildoza es va escapolir entre els defensors per anotar una cistella que, després de fallar sobre la botzina Higgins el triple que hauria canviat el guió, va donar la quarta Lliga al Baskonia.

“Aquest Barça té continuïtat i futur” Svetislav Pesic, al qual tocar el trofeu en la vigília no li va portar bona sort, va assenyalar després de perdre la final que “també podíem haver guanyat nosaltres, però en aquesta situació de vegades hi ha coses que no pots canviar. Hem de donar l’enhorabona al nostre rival, el Baskonia, un gran equip que ha jugat un bon bàsquet”. El tècnic serbi, que va revelar que Nikola Mirotic va jugar amb problemes físics, va assegurar que “estem tristos i decebuts però sabem que podem jugar millor. Estic segur que la pròxima temporada farem un pas endavant i guanyarem un dels tres títols. Aquest equip té continuïtat i futur”.

Els jugadors del Baskonia posen eufòrics després de conquerir un títol que van lluitar fins a l’últim segon.

Els jugadors del Baskonia posen eufòrics després de conquerir un títol que van lluitar fins a l’últim segon.ACB PHOTO

tracking