SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Jasikevicius, nou tècnic del Barcelona fins al 2023

Afirma estar molt il·lusionat, i Ante Tomic se'n va després de vuit temporades

Sarunas Jasikevicius és el nou entrenador del Barcelona de bàsquet.

Sarunas Jasikevicius és el nou entrenador del Barcelona de bàsquet.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lituà Sarunas Jasikevicius serà l’entrenador del Barcelona de bàsquet les tres pròximes temporades, segons va confirmar ahir el club, que ha elegit l’exjugador blaugrana per liderar el projecte fins al 30 de juny del 2023. Jasikevicius relleva el serbi Svetislav Pesic, al qual el club ha rescindit l’any que li quedava de contracte al no guanyar cap títol aquesta temporada. La pèrdua de la final de la Lliga ACB amb el Baskonia (67-69) va desembocar en la sortida de Pesic, i Saras, que ja havia negociat la seua tornada amb el Barça en anteriors ocasions, era el tècnic desitjat.

“Estem tots molt il·lusionats amb aquest nou capítol de la meua carrera. Estic molt content per tornar a Barcelona i espero veure-us pel Palau. Moltes gràcies, visca el Barça i visca Catalunya”, va dir Jasikevicius en un vídeo difós pel club blaugrana a les xarxes socials.

D’altra banda, el croat Ante Tomic no seguirà al Barcelona després d’haver arribat a un acord amb l’entitat per separar els seus camins després de vuit temporades vestint la samarreta blaugrana, de manera que és el jugador estranger amb més partits en la història de la secció. “Ante Tomic i el Barça han decidit separar els seus camins després de vuit temporades. El pivot croat no continuarà com a blaugrana la temporada vinent. El club li desitja molts èxits en el futur, tant a nivell personal com professional”, va indicar el club.

Reconegut seguidor i soci culer, Jasikevicius va jugar al Barça 241 duels repartits en quatre temporades i dos etapes diferents (2000-01, 2001-02, 20002-03 i 2012-13). Amb el Barcelona va guanyar la primera Eurolliga de la història del club (2003) –precisament a les ordres de Pesic–, a més de dos Lligues ACB (2001 i 2003), i tres Copes (2001, 2003 i 2013).

La seua trajectòria com a jugador va ser d’allò més exitosa, ja que va aconseguir, entre altres títols, quatre Eurolligues (Barça 2003, Maccabi 2004 i 2005, Panathinaikos 2009) i nou lligues nacionals entre els diferents equips en els quals va jugar. Als seus 44 anys torna al Palau després de fer un gran treball com a tècnic al Zalgiris de Kaunas, equip amb el qual ha guanyat cinc lligues i tres Copes lituanes.

tracking