SEGRE

FUTBOL FEMENÍ

La Federació castiga el Pardinyes per fer que una nena de 13 anys millor que les de la seua edat jugui amb juvenils

L'FCF castiga el Pardinyes per fer que una nena de 13 anys millor que les de la seua edat jugui amb juvenils || Dóna la raó a dos rivals per alineació indeguda

566463_1.jpg

566463_1.jpgCF PARDINYES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“A tothom li queia la bava quan va veure debutar a Primera divisió un noi de 15 anys l’altre dia amb el Mallorca i elogiaven l’entrenador per tenir la valentia de fer-lo jugar. Llavors, per què no pot jugar una nena de 13 anys amb un equip juvenil si té prou qualitats per fer-ho?”. Xavi Rubio, coordinador del CF Pardinyes, no comprèn com dos equips de la Segona divisió juvenil del futbol femení català van poder arribar a impugnar per alineació indeguda els seus partits, que havien perdut al terreny de joc, perquè l’equip D del club lleidatà havia alineat Carla Reullí que, amb 13 anys complerts a l’abril, destaca fins i tot per sobre de la seua categoria d’edat. La categoria juvenil és per a nascudes el 2002, el 2003 i el 2004.

La Carla, que ha estat al Pardinyes des de la categoria baby, quan tenia 5 anys, ha jugat amb 12 anys tota la temporada com a titular fins a l’aturada i de les quatre derrotes encaixades, dos han estat per les impugnacions del Cerdanyola (havia perdut 2-1 el 2 de febrer) i de l’Ullastrell (va perdre 0-1). En els dos casos, la Federació Catalana, complint amb el reglament, va sancionar el Pardinyes amb la pèrdua dels partits per 3-0 i a més li va descomptar tres punts en cada cas. “És cert que hi ha un reglament, però ens omplim la boca de valors, sobretot en el futbol formatiu, i després l’únic que importa és guanyar tant sí com no. Posar una nena menor d’edat és adulterar la competició o generar avantatge?”, es lamenta Xavi Rubio.

El reglament de l’FCF permet jugar amb juvenils infantils de segon any i Carla Reullí és de primer

El Pardinyes anava tercer quan es va produir l’aturada a causa del Covid-19, però sense aquestes sancions de partits que havia guanyat al terreny de joc, era segon a un punt del líder AEM. La reglamentació de l’FCF permet que infantils de segon any juguin amb juvenils, però no les de primer com la Carla.

L’FCF va adoptar en el seu dia decisions com aquesta per escalonar el futbol femení, ja que fa uns anys hi havia poques llicències i jugaven juntes futbolistes d’edats molt dispars.

566463_2.jpg

566463_2.jpgCF PARDINYES

tracking