SEGRE

AUTOMOBILISME GP ÀUSTRIA DE FÓRMULA 1

Hamilton domina el primer test de la carrera que obre el Mundial

Bottas va ser segon i Sainz va acabar desè

El pilot britànic Lewis Hamilton, actual campió del món, en imatge d’arxiu.

El pilot britànic Lewis Hamilton, actual campió del món, en imatge d’arxiu.ALEJANDRO GARCÍA/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va repetir ahir, en el segon, el millor temps del primer assaig lliure del Gran Premi d’Àustria, que obre el Mundial de Fórmula 1 al Red Bull Ring de Spielberg i en el qual el mexicà Sergio Pérez (Racing Point) va ser tercer i l’espanyol Carlos Sainz (McLaren), desè.

Hamilton, de 35 anys, va cobrir, en el seu millor gir, els 4.813 metres de la pista d’Estiria en un minut, quatre segons i 304 mil·lèsimes, 197 menys que el finès Valtteri Bottas –el seu company a Mercedes, la dominant escuderia guanyadora dels últims sis títols de pilots i constructors–, que va firmar el segon temps de l’assaig.

L’escuderia francesa admet per primera vegada que negocia amb Alonso, entre altres pilots, per al 2021

Sainz, que substituirà l’any que ve el quàdruple campió mundial alemany Sebastian Vettel (2010-13, amb Red Bull) a Ferrari, va fer malbé l’aleró davanter del seu McLaren i no va poder treure més profit d’una sessió que va tancar amb el desè temps, després d’haver marcat el quart en la sessió matinal.

D’altra banda, l’escuderia Mercedes va canviar a negre el color de les seues fletxes de plata, en una jornada reivindicativa en contra del racisme i de la discriminació per orientació sexual.

En un altre ordre de coses, Renault va confirmar ahir negociacions amb Fernando Alonso de cara a l’any vinent. “Estem parlant amb diversos pilots i no amago que Fernando n’és un”, va dir el cap de Renault, Cyril Abiteboul, encara que va desmentir que baixin Ricciardo del monoplaça aquesta mateixa temporada. Alonso va dir dijous: “Ja he dit i insistit aquests mesos enrere que fa molt que estan decidits els plans futurs i ben aviat [estiu, deia] els compartiria. I així serà”, va afegir el bicampió.

tracking