SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

La LEB Or es jugarà amb una Lliga dividida en dos grups

Començarà el 16 d'octubre i la Lliga Femenina, amb setze equips, el 19-S

Eric Stutz, en una acció d’un partit d’aquesta temporada.

Eric Stutz, en una acció d’un partit d’aquesta temporada.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La LEB Or, competició en què participa el Força Lleida, estarà dividida la temporada vinent en dos grups. Així ho va decidir ahir la Comissió Gestora de la FEB, que va aprovar el Reglament General de Competicions i les Bases de Competició que regiran la temporada 2020/21 a LEB Or, LEB plata, EBA i les dos principals Lligues Femenines, competicions que organitza la FEB.

A LEB Or, els dinou clubs participants es dividiran en dos grups de deu i nou equips i disputaran una primera fase composta per divuit jornades. Quan acabi, els cinc primers classificats de cada grup passaran a formar part del Grup de Classificació i els altres nou, del grup per la permanència.

Al final de la Lliga Regular, el campió de lliga obtindrà la primera plaça d’ascens a la Lliga ACB, mentre que la segona plaça es posarà en joc en un format Final Four després de la disputa d’una primera ronda de play-offs. Els últims quatre equips del grup per la permanència descendiran a LEB Plata. La Lliga començarà el 16 d’octubre i finalitzarà el 12 d’abril del 2021, mentre que la Copa Princesa d’Astúries es disputarà el 22 de gener. Falta per confirmar si els dos primers d’aquesta temporada, Valladolid i Gipuzkoa, tenen finalment plaça a l’ACB o segueixen a la LEB Or.

Pel que fa a la LEB Plata, on seguirà el CB Pardinyes, després de la decisió de la directiva dijous d’aquesta setmana, dividirà els seus 28 equips en dos grups de catorze cadascun. Cada grup jugarà una Lliga a doble volta, tots contra tots amb un total de 26 jornades. A la conclusió de la Lliga Regular, que començarà el 10 d’octubre, els dos primers de cada grup jugaran una eliminatòria a anada i tornada que atorgarà al vencedor la primera de les places d’ascens a la Lliga LEB Or.

El perdedor d’aquesta eliminatòria passarà directament a quarts de final per a la disputa d’uns play-offs en els quals es posaran en joc dos places més. Quan acabi la Lliga Regular, els dos últims de cada grup descendiran la Lliga EBA, a més dels dos perdedors de les fases de descens.

Quant al bàsquet femení, una de les principals novetats de la Liga Femenina Endesa, on juga el Cadí la Seu, serà la Supercopa d’Espanya, que es disputarà sota un nou format amb quatre equips que hauran de superar una primera ronda de semifinals i la final.

Un any més, la Copa de la Reina així com els play-offs per aconseguir el títol comptaran amb la participació dels vuit millors classificats al final tant de la primera volta com de la Lliga Regular. La competició, que passa de 14 a 16 participants, començarà el 19 de setembre i acabarà del 21 al 28 d’abril amb la final, que es disputarà al millor de tres partits.

tracking