SEGRE

ATLETISME INSTAL·LACIONS

La pista de les Basses segueix amb el gimnàs tancat

Queixes a la Paeria del Lleida UA, que ha de recórrer a centres privats

Alguns atletes del Lleida UA, entrenant-se fa uns dies a les pistes de les Basses.

Alguns atletes del Lleida UA, entrenant-se fa uns dies a les pistes de les Basses.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida UA ha rebut amb malestar el nou protocol de la Paeria per a l’ús de la instal·lació d’atletisme de les Basses, que entra en funcionament dilluns, a causa principalment del fet que els atletes continuaran sense poder utilitzar el gimnàs, un element bàsic en els entrenaments d’aquest esport. Per aquest motiu, i tenint en compte que les competicions d’atletisme començaran el mes de setembre, el club ha hagut de recórrer a l’ús de gimnasos privats, òbviament de pagament, per complementar les sessions d’entrenament.

“El treball al gimnàs és el 50 per cent de la preparació física”, explica en aquest sentit David Rubio, entrenador del club. “Representarem Lleida en campionats estatals i no podem utilitzar el gimnàs públic. Hem d’anar, pagant, a centres privats, perquè el públic no ofereix aquest servei, quan tots els gimnasos de la ciutat estan oberts fa dies”, lamenta.

El club va rebre aquest dijous el nou protocol d’utilització de la pista d’atletisme de les Basses. Ja no cal sol·licitar cita prèvia, els usuaris ja poden utilitzar els lavabos, però no els vestidors ni el gimnàs, i ja no hi ha límit d’aforament, encara que cada entrenador només pot fer-se càrrec de deu atletes alhora, la qual cosa també ha disgustat el club.

“Tenim cinc entrenadors i dos-cents atletes... És inviable que tinguem vint tècnics”, afegeix Rubio, que recorda que “a Mollerussa no tenen cap limitació, sempre que es respectin les distàncies. No entenem la gestió de la Paeria, aquestes coses que podem fer ara ja es podien a la fase 2”.

Així mateix, critiquen que “continuem sense saber si podrem utilitzar la pista a l’agost. El 5 de setembre tenim el Campionat d’Espanya de Clubs, amb l’equip masculí i femení a Primera i ens juguem descendir a Segona, perquè sense gimnàs i sense pista a l’agost, baixem segur. Estem molt decebuts”, va afegir.

“Ens tracten com si fóssim un esport d’equip, quan el nostre esport és individual i es practica a l’aire lliure, amb molt espai, per la qual cosa les distàncies es poden mantenir sense cap dificultat”, conclou.

tracking