SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI D?ÀUSTRIA F1

El finlandès Bottas pren la 'pole' al seu company Hamilton

Sainz sortirà vuitè i Vettel sortirà onzè

Valtteri Bottas, amb la mascareta posada, durant un descans.

Valtteri Bottas, amb la mascareta posada, durant un descans.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) sortirà avui des de la pole al Gran Premi d’Àustria, el primer del Mundial de Fórmula 1, que es disputa al Red Bull Ring de Spielberg, on l’espanyol Carlos Sainz (McLaren) arrancarà vuitè, mentre que l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), quàdruple campió mundial (2010-13, amb Ferrari), que va quedar eliminat a la segona ronda (Q2), sortirà onzè. Malgrat una sortida de pista a l’últim intent, Bottas va ser el millor en la qualificació i va firmar la dotzena pole de la seua carrera en l’F1. Ho va fer després de cobrir, en la seua millor volta, els 4.318 metres de la pista austríaca en un minut, dos segons i 939 mil·lèsimes, dotze menys que el seu col·lega anglès Lewis Hamilton, que apunta a igualar el rècord històric de títols (7) de l’alemany Michael Schumacher i que havia dominat els tres assajos lliures.

Sainz va reconèixer que va ser un “alleujament” veure ahir que ell i el seu equip estan en condicions de “lluitar” per ser a prop de les primeres places. “En general és un dia molt bo per a tot l’equip, veure que tenim opcions de ficar-nos en la lluita amb els equips que l’any passat ens guanyaven fàcilment”, va dir en declaracions a Movistar Plus, en l’arrancada del Mundial.

Cap dels 4.032 tests realitzats en pilots, equips i personal de l’F1 va donar positiu en Covid-19

D’altra banda, les proves de detecció del coronavirus Covid-19 que la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) va realitzar entre pilots i equips, inclosos els participants en el Gran Premi d’Àustria, s’han saldat sense cap cas positiu.

“La FIA i la Fórmula 1 poden confirmar que 4.032 pilots, equips i personal van ser examinats per detectar el Covid-19. D’aquests, zero persones han donat positiu”, assenyala el comunicat.

tracking