SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

El confinament del Segrià obliga a suspendre la Lliga Mapfre, que s'havia de disputar de divendres a diumenge al CT Lleida, i es trasllada a Barcelona

El confinament del Segrià obliga a suspendre la Lliga Mapfre, que s'havia de disputar de divendres a diumenge al CT Lleida, i es trasllada a Barcelona || De nou, grups restringits a deu persones

Imatge d’arxiu de jugadors a les pistes del CT Lleida el passat 15 de juny.

Imatge d’arxiu de jugadors a les pistes del CT Lleida el passat 15 de juny.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El confinament perimetral de la comarca del Segrià decretat ahir pel Govern, a causa dels brots de coronavirus, ha obligat a suspendre el primer torneig de la Lliga Mapfre de tenis, que havia de tenir lloc de divendres a diumenge que ve al Club Tennis Lleida. També la Paeria va informar ahir que queda anul·lat el protocol d’ús sense cita prèvia de les pistes municipals d’atletisme de les Basses, que entrava en vigor demà dilluns. En canvi, sí que es disputarà la Cursa Deucalió a Térmens, la primera carrera atlètica post-Covid que se celebra a Ponent, ja que el municipi és a la comarca de la Noguera, però ho farà sense la presència dels corredors procedents del Segrià, uns vint d’un total de cinquanta de previstos.

L’anul·lació del torneig de tenis, que havia de reunir algunes de les millors raquetes espanyoles i també en cadira de rodes, ha suposat un cop per al CT Lleida, que aprofitava la cita com a acte estrella del centenari.

Térmens (Noguera) acollirà avui la primera carrera post-Covid, però amb uns 30 corredors en lloc de 50

El president del club, José Luis Solans, expressava molt gràficament a aquest diari el seu estat d’ànim. “Això és com quan et guanyen un partit de penal a l’últim minut. Sento frustració i impotència perquè havíem treballat molt dur”, va dir Solans, que va sol·licitar al president de la Federació Espanyola (RFET), Miguel Díaz Román, la possibilitat d’acollir un esdeveniment alternatiu més endavant. La Lliga Mapfre anul·lada a Lleida es disputarà al Centre Municipal de Tennis de la Vall d’Hebron a Barcelona.

Aquest dimecres passat la Generalitat presentava el pla sectorial d’instal·lacions i activitats esportives per a l’etapa de represa que estaven esperant clubs, federacions i esportistes, després d’haver entrat a la nova normalitat. A partir d’ara deixen d’existir les fases: n’hi haurà una de sola, que es podrà anar canviant en funció de com evolucioni la situació. També hi haurà un sol territori (excepte el Segrià, confinat ahir una altra vegada).

El límit dels aforaments de les instal·lacions queden descartats perquè la norma general la marcarà la distància social d’1,5 metres entre dos persones o de 2,5 m² per persona.

Tanmateix, al Segrià no hi podrà haver grups de més de deu persones en campus i esdeveniments esportius.

Desenes de proves cancel·lades des del març Després de decretar-se l’estat d’alarma al març, desenes de competicions o esdeveniments esportius s’han suspès a la província i algunes s’han ajornat. Sense comptar les lligues federades de cada esport, entre les competicions més rellevants no es van poder disputar el Catalunya-Jamaica de futbol (Lleida), l’Estatal de grups xou de patinatge (Lleida), Estatals de motocròs (Bellpuig) i autocròs (Lleida i Mollerussa), etapes de la Volta a Catalunya al seu pas pel Pallars, el World Padel Tour (Lleida), Estatal de bàsquet cadet femení (Lleida i Torrefarrera), UTMB Val d’Aran, Acrogames de parapent (Organyà), Estatal de parapent (Àger), Buff de la Vall de Boí i Ral·li Internacional Noguera Pallaresa. A més, es van anul·lar una vintena de carreres de la Lliga Ponent que es va reconvertir en virtuals, per no parlar de les curses de muntanya.

Imatge d’arxiu de jugadors a les pistes del CT Lleida el passat 15 de juny.

Imatge d’arxiu de jugadors a les pistes del CT Lleida el passat 15 de juny.MAITE MONNÉ

tracking