SEGRE

DEPORTES

Els Mossos 'visiten' el Camp Nou pel 'cas Barçagate'

Agents de la unitat contra el blanqueig van demanar els contractes amb I3 Ventures

Els Mossos es van personar a la instal·lació blaugrana a començaments de la setmana passada.

Els Mossos es van personar a la instal·lació blaugrana a començaments de la setmana passada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la unitat contra el blanqueig de capitals dels Mossos d’Esquadra es van presentar a començaments de la setmana passada al Camp Nou per obtenir documentació sobre els contractes amb l’empresa I3 Ventures, encarregada de monitorar les xarxes socials per al club i que va generar comptes falsos en els quals es criticava opositors i jugadors.

Segons va publicar ahir La Vanguardia, que cita fonts judicials en la seua informació, els Mossos van anar a l’estadi a requeriment de la jutge d’instrucció número 13 de Barcelona, la magistrada que va admetre a tràmit la denúncia presentada per vuit socis que formen part del grup Dignitat Blaugrana.

La jutge va admetre a tràmit la denúncia de vuit socis però de moment no hi ha cap imputat

Els Mossos d’Esquadra van sol·licitar informació sobre els contractes, sobre el preu pagat per ells i sobre els controls i filtres amb què funciona el club. Investiguen un possible delicte d’administració deslleial en el cas que s’hagi pagat un preu desorbitat i fora del mercat i un possible delicte de corrupció entre particulars en el cas que algun directiu hagués percebut una comissió.

De moment no hi ha cap imputat, encara que és probable que algun responsable de la junta del Barça sigui cridat a declarar com a testimoni. Al club asseguren que estan molt tranquils davant d’aquesta investigació judicial preliminar. La denúncia no va dirigida contra ningú en particular i vol esbrinar si s’ha produït alguna irregularitat i, arribats a aquest extrem, qui l’hauria comès.

La denúncia es fonamenta en la notícia avançada el 17 de febrer per la cadena SER i en les paraules de l’exvicepresident del club Emili Rousaud a RAC1 en el sentit que algú “havia ficat mà a la caixa”, segons va declarar després de la seua sortida de la directiva.

El FC Barcelona va encarregar una auditoria a l’empresa PriceWaterhouseCoopers, de la qual s’espera conèixer el contingut en el termini d’una setmana. Tot apunta que l’auditoria descartarà la comissió de cap delicte, encara que falta veure què explica pel que fa a si el preu pagat pel club blaugrana a I3 Ventures, al voltant d’un milió d’euros, s’ajustava o no a mercat.

tracking