Un Barça estel·lar

Firma el millor partit de la temporada i escombra un Vila-real que es va salvar d'una golejada d'escàndol gràcies al porter Asenjo || Griezmann va marcar en el retorn a la titularitat i Ansu Fati va tancar el compte amb el gol número 9.000 del club en competició

El millor Barça després del confinament, i potser de tota la temporada, va aparèixer ahir a l’estadi de la Ceràmica liderat per l’astre argentí Leo Messi i va posar fi a l’invicte del Vila-real des que es va reprendre el campionat, i amb una victòria per 1-4 es resisteix a acomiadar-se del títol de Lliga. Encara que no va marcar, Messi va aparèixer en totes les accions de perill de l’equip barcelonista i va ser un maldecap per a la defensa d’un Vila-real que va oferir la pitjor versió de l’últim tram de la competició, que havia estat gairebé perfecte (havia guanyat cinc dels sis partits).

El matx no hauria pogut començar millor per al Barcelona, amb un gol en pròpia porta de Pau Torres als tres minuts amb una bona jugada de Sergi Roberto després de la qual Jordi Alba va centrar a la recerca de Griezmann, però en l’intent de desviar-la, el porter local va introduir la pilota a la seua porteria. El gol va donar pas a un increment del domini del Barcelona i més presència ofensiva, però seria el conjunt de Javi Calleja el que aconseguiria l’empat als tretze minuts de joc després d’una pèrdua de pilota de l’equip de barcelonista que van aprofitar els locals per començar una contra entre Alcácer i Cazorla, que va disparar a porteria i el rebuig de Ter Stegen va ser aprofitat per Gerard Moreno per firmar l’empat.

El Barça estava obligat a guanyar i no va fallar, per la qual cosa es manté a quatre punts del Reial Madrid

L’encontre va cobrar un ritme vertiginós amb els dos equips a la recerca de la porteria rival. En aquest estira-i-arronsa va trobar premi el conjunt de Quique Setién, que cobrava de nou avantatge en el marcador al minut 20 amb un gol de bella factura de Luis Suárez després d’una bona acció individual de Messi. El ritme del partit, lluny de decaure, va anar en augment, però era el Barça el que es mostrava amb més autoritat. La segona diana va donar pas a minuts de molta qualitat de l’equip blaugrana, amb pressió a dalt i una combinació de pilota molt fluida i en què Messi era protagonista.

Si el colombià Carlos Bacca va tenir al minut 37 l’opció d’empatar, un minut després el xilè Arturo Vidal desaprofitava una gran ocasió per augmentar l’avantatge del seu equip al trobar-se el seu xut un Asenjo salvador, el millor de llarg ahir del Vila-real.

Era el Barcelona el que ara tenia el control gairebé total del matx i així que s’atansava al descans el seu domini es feia més patent, posava en serioses dificultats un Vila-real desbordat per moments en la recta final i que reclamava ja arribar als vestidors. El conjunt barcelonista culminaria el domini amb un nou gol, de nou amb Messi de protagonista, que després d’una gran jugada va cedir la pilota d’esquena a Griezmann, que amb una vaselina col·locava l’1-3 en el marcador al minut 44.

Al segon temps Javi Calleja va voler dotar de més entitat el centre del camp per frenar el domini exhibit pel Barça a la primera part i encara que el joc semblava més calmat i serè que a la primera part, era el Barça el que mantenia controlada la situació.

La claredat del marcador i el cansament va fer que el joc baixés en revolucions en aquesta segona meitat. El Vila-real va aconseguir frenar l’hemorràgia que havia patit al centre del camp a la primera part però sense afegir més presència en atac amb la qual mirar d’incomodar un Barcelona que, sabedor de la seua renda, gestionava el partit al ritme que li convenia. Encara que semblava que el Barça augmentava l’avantatge en el marcador amb la millor jugada del matx i una gran definició de Leo Messi, finalment el gol va acabar sent anul·lat després de consultar el VAR per fora de joc en la jugada prèvia, una decisió que Piqué es va agafar amb un somriure irònic. Mentre que el Barcelona va oferir la millor cara des que es va reprendre la Lliga, amb constants arribades i ocasions claríssimes, com una pilota al travesser de Messi en un falta, el Vila-real va mostrar una versió molt deslluïda i, especialment en la segona part, molt pobra en atac. Amb el partit ja resolt, Ansu Fati va posar el quart gol visitant en el marcador, el número 9.000 en la història del Barça, davant d’un Vila-real al qual el tram final de l’encontre se li va fer interminable i que només l’actuació d’Asenjo va evitar que el triomf barcelonista fos d’escàndol.

Messi felicita Griezmann, eufòric després de marcar un gran gol de vaselina.

Messi felicita Griezmann, eufòric després de marcar un gran gol de vaselina.EUROPA PRESS