SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça, exculpat de difamar a les xarxes

Però l'auditoria revela pagaments fraccionats per eludir els controls interns

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu.

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe d’auditoria de Price Waterhouse Coopers (PWC) encarregat pel FC Barcelona en relació amb el cas de monitoratge de les xarxes socials, conegut com Barçagate, determina que el club no va difamar, que no hi va haver corrupció ni costos sobrevalorats. En canvi, sí que apunta a un incompliment dels “protocols interns” de l’entitat quant a dividir el pagament total anual en pagaments menors (factures de menys de 200.000 euros) per evitar aquests controls interns, però matisa que aquest projecte havia estat informat “formalment i en diverses ocasions” a la Junta Directiva del club.

Pel que fa a les possibles difamacions encarregades per part del club, l’informe ho nega rotundament. “En la contractació per part del FC Barcelona de diversos serveis relatius al monitoratge i anàlisi de xarxes no es va encarregar cap campanya difamatòria envers ningú”, defensa PWC.

Quant a si algun membre del club va aprofitar la contractació d’aquests serveis per lucrar-se, també va ser negat aquest punt: “No hem detectat evidències que per part de l’equip directiu del club s’hagi obtingut benefici econòmic directe del club derivat dels contractes, del servei i/o pagaments realitzats pels proveïdors objecte d’anàlisi.”

L’auditoria de PWC confirma que el preu del servei contractat a I3Ventures és dins del de mercat. D’altra banda, l’informe, de 320 pàgines, reclama a les empreses proveïdores que completin els serveis pendents, que pugen a 620.000 euros.

tracking