SEGRE

AUTOMOBILISME COMPETICIÓ

Alonso torna a la F-1

El pilot asturià fitxa a partir del 2021 per tres anys amb Renault, on va estar en dos etapes i va assolir el títol el 2005 i el 2006 || Avui es farà l'anunci oficial

Alonso ha disputat les grans curses nord-americanes i un Dakar des que va deixar la F-1 el 2018.

Alonso ha disputat les grans curses nord-americanes i un Dakar des que va deixar la F-1 el 2018.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot espanyol Fernando Alonso tornarà la temporada que ve a la Fórmula 1 per fitxar per Renault per tres anys. La fàbrica francesa anunciarà avui, en una multitudinària conferència de premsa telemàtica (13.00 hores), la tornada del seu bicampió, segons va avançar El Periódico. Alonso torna il·lusionat i en forma, esperant aconseguir triomfs, el 2022, quan la F-1 ja tingui un disseny totalment diferent a l’actual.

En les últimes setmanes, era un secret a veus la tornada del pilot asturià a l’equip on més temps va estar al Gran Circ (serà la tercera etapa, abans va córrer del 2002 al 2006, i després del 2008 al 2009) i on va aconseguir els seus èxits més importants, amb els dos títols mundials (2005 i 2006) sota la direcció del seu gran mentor, l’italià Flavio Briatore.

Creu que aquell any el límit pressupostari igualarà en teoria el rendiment dels cotxes i li donarà opcions

Val a recordar que el 6 de maig, en plena pandèmia, Alonso va dir en el xat de les 24 Hores de Le Mans el que ara sembla que es confirmarà en les pròximes hores. “Ja sé el que faré la pròxima temporada”, va escriure amb aquell halo de misteri i hermetisme amb què li agrada jugar amb els mitjans de comunicació. Fins fa uns dies, ni tan sols Renault no confirmava que hi havia contactes amb l’espanyol fins que, per fi, sí que va admetre l’escuderia francesa que era el que estava millor situat de les opcions que sospesaven.

Alonso estava esperant veure quin rendiment oferiria el Renault en la primera carrera, Àustria, per conèixer si el cotxe podia ser competitiu. El monoplaça no va funcionar malament, aparellat més o menys a McLaren, Racing Point i Ferrari, per sota de Red Bull i a molta distància de Mercedes, que continua semblant intocable. Alonso substituirà el 2021 Daniel Ricciardo, l’australià que ha firmat per McLaren per a les pròximes temporades. El company de l’espanyol serà el francès Esteban Ocon.

L’objectiu d’Alonso és el 2022, quan el límit pressupostari per als equips (140 milions) ha d’igualar en teoria el rendiment dels cotxes.

tracking