SEGRE

ESQUÍ ALPÍ

Anna Esteve, amb la mirada posada en Pequín 2022

La lleidatana ha començat a preparar la temporada als Alps francesos || És la millor espanyola del rànquing en descens i gegant

Esteve espera millorar de rànquing per atansar-se a Pequín 2022.

Esteve espera millorar de rànquing per atansar-se a Pequín 2022.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Anna Esteve, la millor esquiadora actualment del rànquing espanyol tant en descens com en gegant, ha començat a preparar una temporada 2020-2021 que es preveu atípica, marcada per la crisi sanitària del coronavirus i amb un objectiu clar, millorar el seu rànquing internacional i atansar-se al seu somni: ser als Jocs Olímpics de Pequín el 2022.

Assumeix que la situació és d’incertesa total, ja que es desconeix quan començarà la temporada oficial i quines proves es podran fer i sota quin protocol de seguretat, però es mostra esperançada que no es repeteixi el que va passar la campanya passada. “La pandèmia va arribar just en el moment de la temporada en què teníem el nombre més elevat de proves i això va fer que els resultats no fossin els esperats”, comenta.

Esteve, de vint-i-dos anys, es troba des del la setmana passada en una glacera dels Alps francesos per iniciar la seua preparació en neu, després d’aprofitar el confinament per entrenar l’aspecte físic. “Hem dedicat més temps del que és normal al físic, ja que amb el confinament no podíem fer res més. Això ha fet que la pretemporada, que s’inicia normalment al juny, s’hagi retardat un mes”, va explicar.

L’Anna, que abans que comenci la temporada oficial alternarà els entrenaments en neu amb descansos a Lleida, segueix en l’estructura privada de l’equip francès Orsatus Ski Racing. Per a la nova temporada té molt clars els reptes: millorar la seua posició en el rànquing (actualment és la 170 en descens) i atansar-se als criteris que marca la Federació Espanyola per acudir a uns Jocs Olímpics (és situar-se entre les 120 millors). “Aquest any m’agradaria estar entre les 150 del rànquing FIS en les tres disciplines que practico i poder classificar-me en el Top-30 en alguna prova de la Copa d’Europa”, va apuntar l’esquiadora del CEVA aranès, que reconeix que veu els Jocs de Pequín de l’any 2022 “una mica més a prop”.

tracking