SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Rosell reclama a l'Estat 30 milions d'indemnització

En compensació pels 645 dies que va estar a la presó abans de ser absolt

Sandro Rosell, en una imatge recent, ha demandat l’Estat.

Sandro Rosell, en una imatge recent, ha demandat l’Estat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha presentat una demanda de responsabilitat patrimonial, en la qual sol·licita a l’Estat una indemnització de 29.754.465,02 euros, en compensació pels 22 mesos que va passar en presó preventiva, dins de la causa de què finalment va ser absolt, segons publicava el diari El Mundo. Rosell ja havia interposat anteriorment una querella contra la magistrada que el va mantenir a la presó, Carmen Lamela.

El relat dels 645 dies que Rosell va passar a la presó l’explica en un llibre de recent aparició i que ha titulat Una forta abraçada.

Según El Mundo, Rosell vol que els diners que reclama el paguin jutges, policies i fiscals, i que en cap cas no el pagui el contribuent. Concretament, l’expresident blaugrana en sol·licita 28.062.950 per lucre cessant, és a dir, les pèrdues dels seus negocis a l’entrar a la presó; 200.000 per dany psicològic; 405.000 per dany reputacional; 320.000 per dany afectiu i 766.465,02 per dany emergent, és a dir, despeses derivades del seu ingrés a la presó.

Una vegada descomptades les despeses jurídiques del procés, Rosell ha decidit que la resta dels diners es destinin a actes benèfics, com ja està fent amb els beneficis del seu llibre. L’empresari va ser absolt per l’Audiència Nacional el 24 d’abril, després d’haver estat acusat de blanquejar comissions de partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d’esponsorització amb Nike.

Al costat de Rosell, també van ser declarats innocents els altres cinc investigats, entre ells el seu soci, Joan Besolí. Besolí, que també va estar dos anys a la presó, ha interposat al seu torn una altra demanda amb els mateixos arguments. Reclama una indemnització de 2.152.924 euros.

El desglossament és de 200.000 € per dany reputacional, 360.000 per dany afectiu i 1 milió pel psicològic, ja que la seua defensa ha recordat que el fill de Besolí va quedar en cadira de rodes quan el van ingressar a la presó i no va poder visitar-lo fins “molts mesos després”. En concepte de dany emergent per les despeses derivades de l’ingrés a la presó reclamava 212.924 euros i, per la pèrdua d’ingressos, 400.000 euros.

tracking