SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Permisos excepcionals

Tenistes, nadadores, taekwondistes i pilots han estat autoritzats aquesta setmana per competir fora del Segrià || Tan sols campionats de Catalunya i Estatals

Paula Juste i Emma Carrasco, les dos nadadores que han obtingut el permís per entrenar-se al CAR.

Paula Juste i Emma Carrasco, les dos nadadores que han obtingut el permís per entrenar-se al CAR.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre són els esports (natació, tenis, motociclisme i taekwondo) que, a través de les seues federacions, han sol·licitat el permís excepcional que atorga la Generalitat a esportistes del Segrià per poder desplaçar-se aquesta setmana a competir fora de la comarca. L’esmentat permís, que va ser avançat per SEGRE dimecres passat, només es té en compte per a Campionats de Catalunya i Estatals, a banda d’activitats molt concretes i amb una importància justificada. És el cas del permís concedit a les nadadores Paula Juste (CN Lleida) i Emma Carrasco (Cub Inef), que s’han de desplaçar al CAR de Sant Cugat. Per la seua part, el tenis ha obtingut el permís perquè jugadors del Segrià puguin competir en tres Campionats de Catalunya: sub-11, sub-13 i tenis platja. El motociclisme ha rebut l’autorització per a l’Estatal de trial a Lleó (vegeu la pàgina 36), l’Estatal de supermoto a València i el Català de motocròs a Tarragona. Per la seua part, el taekwondo va demanar el permís per a dos esportistes que van fer l’examen de cinturó negre ahir a Barcelona.

Ciclistes critiquen que no els hagin deixat anar a la Copa Catalana, que la Generalitat considera prova menor

Les condicions que ha exigit la Generalitat són que han de mostrar un certificat d’autoresponsabilitat de desplaçament que poden descarregar en aquest enllaç: https://certificatdes.confinapp.cat/#/. A més, han de presentar a la policia un correu del representant territorial de l’esport a Lleida, Joan Segura, que constata la veracitat del que se sol·licita, així com també un certificat de la mateixa Federació.

D’altra banda, ciclistes de pista del Segrià se senten marginats per la Federació al no permetre’ls participar en les proves de la Copa Catalana. Sí que podrien córrer el Català entre els dies 28 i 30 si demanen el permís. Ramon Simó, responsable de l’escola del velòdrom, va afirmar que “em vaig assabentar d’aquest permís per tercers, no a través de la Federació”, i ara declina anar al Català. Per la seua part, el doble bronze olímpic Sergi Escobar es pregunta: “Puc anar a treballar a Barcelona i en canvi no puc anar a competir?”

El delegat de la Catalana, Norbert Herrera, va dir sobre això que, “tal com ens va indicar la Generalitat, el permís és només per a competicions de Campionat de Catalunya i superiors. El que prima ara és la salut”.

Paula Juste i Emma Carrasco, les dos nadadores que han obtingut el permís per entrenar-se al CAR.

Paula Juste i Emma Carrasco, les dos nadadores que han obtingut el permís per entrenar-se al CAR.SEGRE

tracking