SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Un total de cinquanta-un clubs i entitats lleidatanes han demanat ajuts a la Generalitat d'una partida de 3,5 milions per a tot Catalunya

Un total de cinquanta-un clubs i entitats lleidatanes han demanat ajuts a la Generalitat d'una partida de 3,5 milions per a tot Catalunya || L'import és superior en 2,5 milions al del 2019 pel Covid

Un monitor al costat d’un grup de menys de deu nens amb mascareta ahir a les estades del Sícoris.

Un monitor al costat d’un grup de menys de deu nens amb mascareta ahir a les estades del Sícoris.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de cinquanta-un clubs i entitats de totes les comarques lleidatanes han sol·licitat ajuda en la convocatòria de subvencions de la Generalitat per a la realització d’activitats esportives i esdeveniments que tinguin un impacte significatiu, executades durant la passada temporada 2019-2020, amb una xifra a repartir per a tot l’esport català que ascendeix a 3,5 milions d’euros. Aquest import dels ajuts s’ha incrementat en 2,5 milions respecte a l’anterior convocatòria a causa dels efectes del Covid-19. Joan Segura, representant territorial de l’esport, va dir que està “molt satisfet perquè som el segon territori, després de Barcelona, que més sol·licituds hem presentat per la difusió que fem”. Aquests ajuts formen part del denominat pla Marshall de la Generalitat pel qual injectarà 61,5 milions a l’esport.

El SOS de l’esport lleidatà, generalitzat a tot l’esport català, s’ha agreujat més pel confinament perimetral de tot el Segrià i l’anunci de la Generalitat d’insistir a decretar un confinament molt més dur per a la capital i set municipis més del Baix Segre, després del primer intent, que va ser rebutjat per una jutge.

Denuncien precarietat econòmica i no poder usar recintes municipals que la Paeria no obre per cautela

Tant és així que un total de disset clubs i entitats lleidatanes, alguns fins i tot de fora de la capital (Balàfia Vòlei, Waps Torrefarrera, Associació Lleidatana d’Handbol, UE Balàfia, Handbol Lleida Pardinyes, Moto Club Lleida i Suzuki Grau Racing, Padel Indoor Lleida, Hipopressius Lleida-Núria Codina, Club Patrícia, Hoquei Club Alpicat, Associació Esport Femení Lleida, Club Bàsquet Lleida, Associació Esportiva Pibody, AA Xafatolls, AC Templers, Club Atletisme Terres de Ponent i CF Pardinyes), firmen una carta titulada L’esport de Lleida, en fora de joc, en la qual denuncien que “l’esport professional, l’amateur i el de base de Lleida ens trobem en fora de joc perquè mentre que a la resta de poblacions i ciutats del país ja fa dies que poden utilitzar les instal·lacions esportives per entrenar-se o fer estades, aquí no sabem quan podrem entrar-hi”.

Després de posar de manifest que “fa quatre mesos que no tenim cap ingrés, però hem de pagar a les federacions les inscripcions i els avals de les competicions”, es queixen perquè “encara no se sap quan podrem entrar als pavellons o als camps de futbol municipals, ja que un pavelló gestionat per la Generalitat [Inefc] està obert i s’hi fan estades, mentre que la resta de clubs no hem pogut”.

El regidor d’esports de la Paeria, Sergio González, va assenyalar que “hem de tenir màxima precaució en recintes tancats. Entenem que en aquests mesos no hi ha activitat esportiva i vèiem innecessari obrir instal·lacions. Aquesta setmana hem rebut moltes peticions per entrenar en pavellons i els anàvem a donar horaris, però ha vingut aquest decret. Sobre les estades crec que ha estat un encert no fer-les perquè d’aquesta manera hem reduït el risc”.

Un monitor al costat d’un grup de menys de deu nens amb mascareta ahir a les estades del Sícoris.

Un monitor al costat d’un grup de menys de deu nens amb mascareta ahir a les estades del Sícoris.MAITE MONNÉ

tracking