SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Marc defensa la corona

El Mundial torna al circuit de Jerez aquest cap de setmana i l'octocampió de Cervera serà una vegada més el rival a batre || La competició ha estat aturada quatre mesos pel coronavirus

Marc Márquez mostra la seua alegria després de guanyar l’any passat al premi de la Gran Bretanya.

Marc Márquez mostra la seua alegria després de guanyar l’any passat al premi de la Gran Bretanya.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), actual campió de MotoGP, comença aquest cap de setmana, en la primera cita de l’any després de més de quatre mesos de confinament i nombrosos grans premis anul·lats, la defensa del sisè títol mundial. Per a Moto2 i Moto3 serà la segona prova, després de la de Qatar al març. En una temporada que passarà a la història per la llarga aturada provocada pel coronavirus, els pilots disposaran avui d’una jornada de “tests oficials” extraordinària.

Quan el Mundial de MotoGP havia de començar a Qatar el mes de març, la pandèmia global pel coronavirus va trastocar els plans de tothom, no només en l’àmbit del motociclisme, encara que aquesta situació ha permès al campió del món afrontar amb més tranquil·litat i millors garanties la recuperació de l’espatlla operada.

Marc Márquez i el seu germà Àlex només seran companys enguany després del fitxatge de Pol Espargaró

Si Marc Márquez hi arriba en plenitud de facultats, un dels que han de ser rivals de referència, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP20) ho fa minvat físicament. Dovizioso va caure mentre practicava motocròs fa una setmana, cosa que el va obligar a passar pel quiròfan. Malgrat que serà a Jerez, no es troba físicament al cent per cent.

L’home a batre serà Marc Márquez, que ja sap que el seu germà Àlex només serà el seu company d’equip aquest any, ja que el 2021 i el 2022 ho serà Pol Espargaró, i per la seua banda Àlex passarà a l’equip satèl·lit LCR (Lucio Cecchinello Racing). Precisament, l’Àlex serà un altre dels protagonistes del cap de setmana, al ser la primera vegada en què pujarà a la Repsol Honda en competició oficial.

Marc va declarar ahir: “Primer de tot m’agradaria agrair a tots aquells que han ajudat i treballat tan dur durant aquests mesos tan diferents al que és normal. Ara és el nostre torn i toca tornar a la feina, oferir un gran espectacle i mirar d’entretenir i emocionar tots els fans. Jerez és un circuit que conec bé i el test de dimecres serà important, perquè encara que hem pogut fer motocròs i mantenir-nos en forma, no hi ha res com una MotoGP. Estic ansiós i emocionat de tornar a veure l’equip i gaudir de l’Honda”.

L’Àlex, per la seua banda, va explicar: “Ha estat una espera molt llarga i tots hem tingut moments difícils. En primer lloc i el més important és agrair a tots aquells que han treballat incansablement per ajudar-nos a tornar a les nostres vides amb normalitat. Estic molt content de tornar a veure l’equip i de debutar en MotoGP. La clau d’aquest cap de setmana és intentar estar tranquil i fer les coses bé des del principi. Però sí, per descomptat que estic emocionat i una mica nerviós, he somiat ser a MotoGP des que era petit”.

Les Yamaha de Viñales i Rossi; Dovizioso i Petrucci a Ducati, Àlex Rins i Joan Mir amb les seues Suzuki seran els altres pilots que s’hauran de tenir en compte en una nova edició del “tots contra Marc”.

tracking