SEGRE

PIRAGÜISME

La campiona olímpica Maialen Chourraut deixa La Seu d'Urgell

Torna a Sant Sebastià

Maialen Chourraut, durant la seua participació a la jornada d’ahir, en la qual es va penjar l’or.

Maialen Chourraut, durant la seua participació a la jornada d’ahir, en la qual es va penjar l’or.NORBERT AGUILERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La piragüista campiona olímpica Maialen Chourraut ha deixat La Seu d’Urgell i ha tornat amb la seua família a Sant Sebastià, on prepararà l’últim any abans dels Jocs de Tòquio.

Chorraut ha decidit, al costat del seu entrenador i marit Xabier Etxaniz, deixar La Seu d’Urgell per tornar a casa, d’on se’n va anar amb 23 anys per exercir el piragüisme d’alt nivell.

Amb 37 torna a Sant Sebastià després d’aconseguir dos medalles olímpiques, un or i un bronze. Segons la Fundación Basque Team, "la família ha tirat molt per decidir tornar a Donostia i l’ajornament dels Jocs ha accelerat la decisió" de Chorraut.

L’esportista ha agraït "molt" els anys passats a La Seu on va trobar les condicions "necessàries per aconseguir tot el que ha aconseguit i ha estat molt feliç", però "la família ha pesat molt a l’hora de tornar".

A més, ha defensat la creació d’"un canal d’aigües braves" a Euskadi per potenciar el planter basc. "Hi ha un projecte molt avançat d’un canal a Zubieta i a mi el que m’agradaria i el que vull és acabar la meua carrera esportiva remant en aquest canal", ha confessat.

tracking