SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida, pendent que es paralitzi el 'play-off'

La resolució judicial a la suspensió cautelar que va demanar el club, imminent || El CSD no va donar cobertura legal a la decisió de l'RFEF sinó que sols va recomanar

Albert Esteve, en foto d’arxiu, confia que es paralitzi el ‘play-off’ exprés que va decidir l’RFEF.

Albert Esteve, en foto d’arxiu, confia que es paralitzi el ‘play-off’ exprés que va decidir l’RFEF.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu està pendent de rebre en les pròximes hores la resolució judicial que podria suspendre cautelarment la disputa del play-off exprés d’ascens a Segona divisió previst aquest cap de setmana, de la qual cosa ja hauria estat advertit el Consell Superior d’Esports (CSD) als efectes que l’hi comuniqui a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), i evitar incórrer en les responsabilitats pròpies de l’organitzador, d’unes competicions que no respecten presumptament la legalitat. Si la resolució arribés la setmana vinent, podria deixar sense efecte els resultats del play-off.

La clau és, segons entenen els serveis jurídics del Lleida Esportiu com així ho van fer constar al recurs admès a tràmit al jutjat central del contenciós administratiu de l’Audiència Nacional en què demanaven mesures cautelars, que la “cobertura legal” que va donar el CSD a les federacions esportives, entre les quals l’RFEF, per decretar el tancament de la temporada 2019-20 no va ser més que “una recomanació”.

És per això que les pretensions del Lleida poden prosperar, ja que s’ha construït tot un entramat per a la modificació de les competicions –segons va explicar en el seu dia l’experta en dret esportiu Irene Aguiar al web Iusport– “sobre els fonaments d’una resolució [la del CSD] que té els peus de fang”. El Lleida va decidir acudir a la justícia ordinària, on sí que té possibilitats de prosperar la demanda.

S’ha de recordar que el jutjat central del contenciós administratiu de l’Audiència Nacional va comunicar el passat 13 de juny al club el decret en el qual instava el CSD a aportar l’expedient de l’acte administratiu que va impugnar el Lleida i obria l’opció al fet que més clubs poguessin adherir-se a la impugnació.

tracking