SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El jutge decidirà en unes hores si suspèn els 'play-offs'

Si dóna la raó al Lleida després de jugar-se els partits ho aplicarà retroactivament

El Lleida va vèncer el Vila-real B per 3-0 en l’últim matx que va jugar.

El Lleida va vèncer el Vila-real B per 3-0 en l’últim matx que va jugar.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge contenciós administratiu de l’Audiència Nacional decidirà en les pròximes hores si paralitza els play-offs d’ascens a Segona divisió que comencen avui. El magistrat va admetre ahir a tràmit l’escrit del club en què s’agrupen les diferents mesures cautelars que havia sol·licitat i, en el cas que la resolució es produís dilluns i donés la raó al Lleida, després d’haver-se jugat els partits, aquesta tindria caràcter retroactiu. Entre les set accions legals que va emprendre el Lleida Esportiu per protestar per la suspensió de la temporada decretada per l’RFEF i la seua resolució sense descensos i amb un play-off d’ascens exprés, el club va sol·licitar tres mesures cautelars.

En primer lloc, el club va demanar la suspensió cautelar de dos resolucions que va prendre la comissió delegada de l’RFEF. Una és la decisió del 16 d’abril en la qual l’òrgan federatiu va proposar finalitzar de forma prematura les competicions a causa de la pandèmia, i l’altra és la del 8 de maig, quan va ratificar que la Segona B resolgués els ascensos amb un play-off exprés.

A més, el Lleida va demanar dos cautelaríssimes. La primera, davant del jutjat central contenciós administratiu de l’Audiència Nacional perquè se suspenguessin les resolucions del CSD que van servir per validar la reforma del reglament de l’RFEF i la resolució de la Jutge de Competició (per la qual es desestimava el recurs del Lleida contra la classificació final del grup III de Segona B). La segona cautelaríssima es va interposar contra la resolució del CSD del passat 30 d’abril que va donar via lliure a les federacions perquè acordessin si ho consideraven necessari el tancament de la temporada, però sense donar-los cobertura legal.

Avui comencen els ‘play-offs’ d’ascens amb duels a partit únic La fase d’ascens a Segona divisió arrancarà aquest cap de setmana en quatre estadis d’Andalusia i amb el favoritisme dels campions de grup de Logronyo, Castelló, Cartagena i Atlètic Balears, que estan a un sol partit de firmar l’ascens. Utotal de setze equips aspiren a LaLiga SmartBank, però el camí és més senzill per als primers classificats de cada grup en el moment de l’aturada pel coronavirus, que són a tan sols 90 minuts de complir el seu somni, ja que totes les eliminatòries són a partit únic.

tracking