SEGRE

OLIMPISME JOCS DE TÒQUIO

L

El calendari serà del 23 de juliol al 8 d'agost

Membres de l’organització dels Jocs ahir en roda de premsa.

Membres de l’organització dels Jocs ahir en roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio va assegurar ahir que “totes les seus” que estaven preparades per celebrar-los el 2020 es podran utilitzar també el 2021, inclosa la Vila Olímpica. Els centres de premsa i de radiotelevisió, la disponibilitat del qual d’aquí a un any estava en dubte, van ser igualment confirmats.

Aquest anunci tanca un dels principals reptes plantejats per l’ajornament dels Jocs a causa de la pandèmia del Covid-19: la possibilitat de fer servir les mateixes seus, en particular les de no competició, que ja estaven compromeses el 2021 per a altres finalitats.

El comitè organitzador espera tenir-lo a la tardor, però es calcula en gairebé 3.000 milions de dòlars

Així mateix, els organitzadors van anunciar que el calendari de competició, del 23 de juliol al 8 d’agost del 2021, es mantindrà invariable tret d’alguns ajustaments mínims “per raons operatives”.

La pròxima data important per als organitzadors serà dijous de la setmana que ve, un any abans de la cerimònia d’obertura dels Jocs, en la qual hi ha previstes activitats com el llançament de la campanya sobre la marca olímpica, #StrongerTogether (“Més forts junts”), que subratlla la importància de la solidaritat i la unitat en aquests temps complicats.

D’altra banda, els organitzadors de Tòquio 2020 van anunciar també durant la jornada d’ahir que no esperen tenir fins a la tardor una xifra general sobre el cost addicional que representarà l’ajornament d’un any dels Jocs, i a partir de llavors definiran com es repartirà aquesta despesa extra entre les diferents parts involucrades.

Algunes fonts xifren en gairebé 3.000 milions de dòlars el que costarà mantenir un any més les instal·lacions especialment aixecades per a la cita olímpica.

Samaranch deixa l’Executiva del COI i Bach optarà a ser reelegit al càrrec Juan Antonio Samaranch Jr. va abandonar ahir la Comissió Executiva del COI per fi de mandat, després de vuit anys que han estat “d’aprenentatge”, els últims quatre com a vicepresident. “Vuit anys massa curts”, va dir l’espanyol a l’acomiadar-se durant la 136 Sessió de l’organisme, celebrada de forma telemàtica. Samarach Jr. va ser elegit membre del COI el 2001, en la mateixa sessió en què el seu pare –que ahir hauria complert 100 anys– va deixar la presidència. El president Thomas Bach va agrair a Samaranch el suport durant aquests anys i va expressar el desig de presentar-se a la reelecció l’any que ve després d’accedir al càrrec el 2013.

tracking