SEGRE

FUTBOL

L’Osca torna a l’elit al primer intent

Amb una victòria contundent davant el Numancia (3-0)

L'Osca torna a l'elit al primer intent

L'Osca torna a l'elit al primer intentEFE / Javier Blasco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’ascens del Cadis la passada jornada i 439 dies des que va perdre la categoria, l’Osca va tornar a Primera Divisió amb una victòria contundent davant el Numancia (3-0) amb la derrota de l’Almeria, que haurà de conformar-se amb lluitar en els "play offs" després de perdre davant la Ponferradina 2-1.

L’Osca va protagonitzar una jornada d’infart de molt en joc en la que el quadre aragonès va ser el triomfador. Davant d’un equip que es jugava el descens a Segunda B, no li va tremolar el pols i es va guanyar amb dret propi la seua presència en la màxima categoria del futbol espanyol.

Amb el doblet de Rafa Mir i el gol del japonès Shinji Okazaki, en va tenir prou l’Osca per tornar a LaLiga Santander un curs després del seu agre descens. Ho va aconseguir davant d’un rival que patirà per continuar en Segona Divisió. El Numancia, haurà de guanyar al Tenerife, que no es jugarà res, i esperar les derrotes dels seus rivals.

Sens dubte, aliè a aquesta baralla de baix, l’home més feliç del dia va ser l’entrenador de l’Osca. Míchel, després del partit, va lloar els seus jugadors: "Treball i esperar. Un ascens que es mereixen per tot el treball que han fet aquest any. És molt difícil ascendir amb els equips que hi ha i hem estat els segons més regulars fins ara. Teníem una gran plantilla, hi ha moments fotuts com la derrota de l’altre dia i me n’alegro per ells. No ha estat fàcil. Orgullós".

Aquesta va ser la cara de la moneda. La creu se la va portar l’Almeria, que com en molts trams de la temporada, amb alts i baixos i amb destitucions d’entrenadors com Guti, va fallar en un moment clau per quedar-se sense l’ascens directe.

No va poder amb la Ponferradina, que després de guanyar 2-1 va aconseguir la permanència matemàtica. L’equip lleonès, conscient del que tenia en joc, va mossegar el seu rival i va ser el brasiler Yuri, amb un golàs en la segona part, que es va encarregar de desmoralitzar els seus rivals. El seu gol i el xiulet final, va deslligar una batussa després del partit fruit de la desesperació dels jugadors de l’Almeria. Tindran una altra opció en els partits per l’ascens.

El Girona, amb un doblet de l’uruguaià Christian Stuani que li confirma com el màxim golejador de la categoria, es va mantenir en la bona línia dels últims partits i en va guanyar 2-1 al Cadis, un convidat a la confirmació del quadre català de la seua presència entre els sis primers.

Pitjor li va ser al Saragossa, que segueix en caiguda lliure després de la represa de la competició després del final de l’estat d’alarma. L’equip de Víctor Fernández va tornar a caure per quarta vegada en els últims cinc partits i de manera estrepitosa davant d’un equip de la zona baixa.

L’Albacete va treure els colors al Saragossa i amb un rotund 4-1 en el qual va brillar Dani Ojeda amb un doblet, es manté en Segona Divisió amb poc pols però amb vida. Un punt per sobre del descens, es jugarà la vida a Cadis l’última jornada.

No va fallar el Fuenlabrada, que amb altres resultats va aconseguir assentar-se a la desitjada sisena plaça. L’Elx, un rival directe per ella, va plantar cara als madrilenys, que van patir durant la segona part per aconseguir la victòria. Jonathas, amb un gol de penal, va inquietar la victòria dels homes de Sandoval, que finalment van respirar amb el 3-1 definitiu obra de José Rodríguez en el temps afegit.

Ara, l’Elx haurà d’esperar una derrota del Fuenlabrada a Coruña, on el Deportivo es jugarà la categoria contra el Fuenlabrada en l’última jornada. La derrota davant el Mirandés 1-0 amb una diana de Martín Merquelanz va col·locar l’equip gallec al pitjor lloc possible: a Segunda B i sense dependre de si mateix.

L’Albacete i el Lugo, que va guanyar 1-2 al Tenerife, seran els altres dos equips que es juguin amb el Numancia i amb el Deportivo el descens a l’infern de Segunda División B. Tots viuran una jornada horrible que acabarà amb dos d’ells en un pou de molt difícil sortida.

Mentrestant, al Rayo Vallecano, un nom va protagonitzar un xoc decisiu per ocupar la sisena plaça. No va ser cap altre que el de l’internacional peruà Luis Advíncula, que va permetre a Las Palmas empatar un xoc (2-2) que tenia escrits els tres punts en el caseller del quadre vallecà.

El jugador sud-americà va cometre un penal absurd sobre Cristian. Encara que el porter macedoni Dimitrievski va aturar el primer llançament de Rubén Castro, l’àrbitre, Milla Alvendiz, va manar repetir el llançament i l’empat va lluir al marcador, per a desesperació de Paco Jémez, va lluir al marcador. Només una carambola permetrà al Rayo lluitar per l’ascens.

Un altre que es va quedar fora de la baralla definitivament va ser el Sporting, que es va pegar un altre mastegot més en una temporada erràtica. L’Extremadura, ja descendit, va firmar la sentència de mort d’un equip que va perdre 2-0 i que haurà d’esperar un any més per ascendir.

Per contra, l’alegria de La Rosaleda va contrastar amb la decepció asturiana. Els gols del veneçolà Juanpi Añor i de Tete a l’Alcorcón van certificar la desitjada permanència d’un equip que estarà un any més en Segona Divisió. I en el partit intranscendent del dia, l’Oviedo, sense res en joc, en va guanyar 1-0 al Racing amb un gol del ghanès Samuel Obeng.

L'Osca torna a l'elit al primer intent

L'Osca torna a l'elit al primer intentEFE / Javier Blasco.

L'Osca torna a l'elit al primer intent

L'Osca torna a l'elit al primer intentEFE/David Borrat.

tracking