SEGRE

CORONAVIRUS INSTAL·LACIONS

Llista i Associació, a l'exili

Cap dels dos clubs no podrà utilitzar aquesta temporada l'Onze de Setembre, que s'habilita com a hospital de campanya fins al març o l'abril || El d'handbol es resituarà a Pardinyes i el d'hoquei a la Bordeta, encara que el primer equip podria jugar a Alpicat o Mollerussa

Tècnics del departament de Salut van mantenir ahir una reunió a la pista de l’Onze de Setembre.

Tècnics del departament de Salut van mantenir ahir una reunió a la pista de l’Onze de Setembre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Llista Blava d’hoquei patins i l’Associació Lleidatana d’handbol jugaran a l’exili la temporada vinent al convertir-se el pavelló Onze de Setembre en hospital de campanya per atendre a curt termini pacients de Covid-19. Els treballs per adequar la instal·lació com a Pavelló Salut, la denominació amb què la conselleria de Salut bateja aquests equipaments, van començar ahir i s’estima que d’aquí a unes tres setmanes ja podria estar operatiu. Malgrat que no s’ha fixat encara el temps que el pavelló s’utilitzarà com a centre hospitalari, ja que l’Arnau de Vilanova comença a estar saturat d’ingressos, s’estima que estarà operatiu fins al març o l’abril de l’any que ve, segons fonts de la Paeria, si bé estarà supeditat a l’evolució de la pandèmia durant els mesos d’hivern.

A banda del pavelló, la pista exterior, que era utilitzada per la base de la Llista per entrenar-se, també quedarà afectada. En aquest espai s’ubicarà tota la logística, com les plantes refrigeradores, el tanc d’oxigen i la resta d’instal·lacions necessàries per dotar de tots els serveis sanitaris aquest hospital de campanya.

Per tot plegat, l’Onze de Setembre no estarà operatiu per a la pràctica esportiva durant la temporada vinent, la qual cosa afecta de ple tres entitats: Llista Blava, Associació Lleidatana i Lleida Patinatge Artístic, que es resituaran en altres instal·lacions.

“La situació és la que és i hem de trobar-hi solucions. Intentarem resituar les entitats, està clar, trobarem la manera tant sí com no, i farem tot el que estigui a la nostra mà per continuar donant el servei”, assenyalava ahir Sergio González, regidor d’Esports de la Paeria, que la setmana vinent té previst mantenir una reunió amb els clubs afectats. “Abordarem amb ells el tema i intentarem quadrar horaris i escenaris. Tots els quadrants que teníem dels pavellons s’han de refer perquè s’ha de donar cabuda a aquests clubs”, va afegir.

Tot i que encara no hi ha res en ferm, la Paeria estudia diverses opcions per resituar els tres clubs, dels quals el Llista és clarament el més afectat, ja que tots els equips s’entrenen i juguen al pavelló o a la pista annexa.

El primer equip llistat, que aquest any tornarà a competir a Europa, podria fixar la base d’operacions als pavellons d’Alpicat o Mollerussa, que també són de parquet, mentre que la base es traslladaria al pavelló de la Bordeta, exclusiu per al patinatge i on també s’instal·laria el Lleida PA.

“Ens adaptarem al que faci falta perquè es tracta d’una situació excepcional, encara que buscarem la millor solució possible”, va assenyalar Enric Duch, president llistat, que no creu que hi hagi problemes per jugar la Europe Cup.

“Suposo que la CERS tindrà en compte la situació que vivim”, va advertir. El tècnic, Albert Folguera, va lamentar que no puguin jugar a la seua pista, però entén que “és un cas de força major i haurem d’adaptar-nos-hi”, però no es va pronunciar sobre el possible trasllat a Alpicat o Mollerussa. “L’important és tenir un lloc fix, m’és igual on”, va assenyalar Folguera.

En el cas de l’Associació, l’afectació serà menor perquè només afectarà els dos equips sèniors, els únics que havien d’utilitzar aquest any l’Onze de Setembre, ja que els equips de base estan repartits per altres recintes municipals com el Juanjo Garra, Agnès Gregori i Pardinyes. Aquest últim seria la ubicació preferida perquè jugués el primer equip, que aquesta temporada torna a la Divisió d’Honor Plata.

“El que hem de fer és col·laborar. Si és en una pista fixa, perfecte, però si hem d’alternar diverses ubicacions no tindrem cap problema”, va assenyalar el vicepresident de l’entitat, Guillem Puertas, que va apuntar que “tenim un conveni amb l’Handbol Alcarràs i altres vegades hi hem jugat partits. Seria una altra opció per valorar”.

Tècnics del departament de Salut van mantenir ahir una reunió a la pista de l’Onze de Setembre.

Tècnics del departament de Salut van mantenir ahir una reunió a la pista de l’Onze de Setembre.MAGDALENA ALTISENT

tracking