SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ESPANYA

Millor crono i primera caiguda de Marc Márquez

El vuit vegades campió va ser el més ràpid a la sessió lliure davant de Viñales

Marc Márquez, seguit del seu germà Àlex durant el primer entrenament lliure a Jerez.

Marc Márquez, seguit del seu germà Àlex durant el primer entrenament lliure a Jerez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Repsol Honda Team) va obrir ahir el Gran Premi Red Bull d’Espanya, primera cita del nou Mundial postconfinament, sent el més ràpid de la jornada al fer valer el seu millor registre de la sessió matinal. No va ser, tanmateix, un dia senzill per al vuit vegades campió, que va haver de prémer al màxim l’accelerador al matí per batre Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) i Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) per 24 i 88 mil·lèsimes, respectivament. A la tarda va haver de conformar-se de ser quart, al marge de tenir la seua primera caiguda de l’any en un gran premi al desestabilitzar-se al segon revolt amb una RC213V que comptava amb un nou xassís.

Més enllà del Top 3, els millors temps del matí també van premiar un Andrea Dovizioso (Ducati Team) que va quedar quart malgrat la recent operació de clavícula, i va arribar, a més, a batre el rècord de velocitat punta del circuit a l’assolir els 296,7 km/h. L’FP2 va estar dominada pels pilots de Petronas Yamaha SRT, amb Franco Morbidelli al capdavant i superant el seu company Fabio Quartararo per tan sols 27 mil·lèsimes.

El petit de la saga, que debuta a MotoGP, va caure a la sessió de la tarda i va acabar setzè

Una de les notes negatives de la jornada va ser el contratemps que va tenir l’Àlex Márquez (Repsol Honda RC 213 V), que al cap de pocs minuts de començar els segons entrenaments lliures va perdre adherència a la roda de davant de la moto pel fet d’anar una mica per fora de la “línia bona” al revolt vuit i se’n va anar a terra. El de Cervera, en la seua primera sessió oficial sobre una MotoGP, va tenir l’oportunitat durant la jornada de seguir la roda del seu germà Marc en més d’una ocasió, cosa que pot arribar a ser una imatge recurrent aquesta temporada. Al final va poder quedar setzè i millorar molt el crono del test oficial.

Reconeix que li va faltar una mica de pràctica per salvar la caiguda Marc Márquez va reconèixer després de la sessió que en la caiguda potser li va faltar una mica de pràctica per salvar-la. “He de començar a acostumar-me, com l’any passat, que patini de davant, posar el colze, aixecar la moto i seguir, però se m’ha tancat com tantes altres que he salvat, però no sé per què”, va explicar el lleidatà, que es va mostrar molt content. “Sóc feliç de nou. És genial començar oficialment la temporada 2020 i m’he sentit molt bé des del matí, començant amb la base que vam trobar dimecres,” va dir.

tracking