SEGRE

HOQUEI PATINS COMPETICIÓ

L'OK Lliga retrocedeix

La masculina torna a la fase regular sense 'play-off', amb 4 descensos directes i 2 més promocionaran || La femenina tindrà 2 grups, dos fases i en baixaran 5

L’OK Lliga perdrà aquesta temporada el ‘play-off’.

L’OK Lliga perdrà aquesta temporada el ‘play-off’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea de la Federació Espanyola d’hoquei patins va aprovar ahir, de forma telemàtica, el sistema de competició de les categories amb una profunda reestructuració, amb l’objectiu d’abaratir costos dels equips i avançar-se a un possible rebrot del Covid-19.

D’aquesta manera, l’OK Lliga masculina, en la qual competeix el Lleida Llista, retrocedeix i torna al model de fa dos temporades, amb una Lliga regular sense play-off, mentre que la femenina, amb la presència del Vila-sana, tindrà dos grups, igual que la Plata, en la qual juga un any més l’Alpicat.

La categoria es jugaria a partir del febrer i l’Alpicat hi optarà, però el Vila-sana hi renunciarà si passa

L’OK Lliga masculina, que s’iniciarà el 26 de setembre, tindrà 16 equips, dels quals baixaran quatre de forma directa per pal·liar els descensos que no hi ha hagut aquesta temporada pel coronavirus, i uns altres dos, els situats a l’onzena i dotzena posició, jugaran una eliminatòria a doble partit amb el segon classificat dels dos grups d’OK Lliga Plata. D’aquesta manera, no hi haurà play-off ni pel títol ni pel descens, eliminatòries que s’havien recuperat la passada campanya.

Sí que les tindrà la femenina, que quedarà dividida en dos grups de vuit equips, dels quals els quatre primers de cada un disputaran la fase pel títol, amb play-off inclòs, i els quatre últims lluitaran per eludir les cinc places de descens directe a l’OK Lliga Plata femenina, categoria de nova creació que es posarà en funcionament a partir del febrer, una vegada s’hagin disputat les competicions autonòmiques.

La FEP ha previst que aquesta categoria compti amb entre sis i deu equips i hi pugnarà el filial de l’Alpicat, l’objectiu del qual és pujar a la màxima categoria en un termini de dos temporades.

El Vila-sana, per la seua part, va confirmar ahir que renunciarà a jugar-la si el seu filial es classifica, ja que considera que “és inviable econòmicament parlant”.

Finalment, l’OK Lliga Plata masculina, que començarà el 10 d’octubre, mantindrà els dos grups, que seran de dotze equips, i ascendiran directes el campió de cada un i els dos segons promocionaran amb els equips d’OK Lliga.

tracking