SEGRE

MOTOCICLISME

Marc Márquez té una caiguda a Jerez i serà operat aquest dilluns

El de Cervera se’n va anar a terra a falta de quatre voltes per al final quan lluitava per la segona plaça amb Viñales i després de completar-ne una gran remuntada

Marc Márquez té una caiguda a Jerez i serà operat aquest dilluns

Marc Márquez té una caiguda a Jerez i serà operat aquest dilluns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Repsol Honda) serà operat probablement demà dilluns a Barcelona d’una fractura a l’húmer dret, fruit de la dura caiguda sofertes soferta en el Gran Premi d’Espanya a falta de quatre voltes per al final de la cursa que també l’ha provocat una possible afectació nerviosa. "Una caiguda en la corba 3 mentre lluitava pel podi ha acabat a un húmer de dret trencat per a l’actual campió del món, que viatjarà a Barcelona per sotmetre’s a una cirurgia", va anunciar el Repsol Honda Team en un comunicat.

Márquez romandrà a Jerez en observació durant 12 hores i serà traslladat aquest dilluns a Barcelona, al Hospital Universitari Dexeus, sota la supervisió del doctor de MotoGP Xavier Mir, que li operarà amb seu equip. "El temps de recuperació encara es desconeix, l’equip Repsol Honda proporcionarà una actualització després de l’operació", van avisar des de HRC.

Xavier Mir va explicar als mitjans que el traumatisme és directe, fruit d’un cop amb el pneumàtic de la seua moto, sobre el braç dret. "Té una fractura en el terç del mig de l’húmer. La fractura és completa, no totalment desplaçada. Hi ha una possible afectació del nervi radial. La lesió ha estat immobilitzada, per quan es decideixi traslladar-lo a Barcelona per al tractament definitiu," va assenyalar. "La fractura té un nervi molt proper i no hem pogut encara dir que aquest nervi no hagi tingut un cop. És possible que no passi, però no podem confirmar-ho en aquest moment. Sens dubte, caldrà fixar aquesta fractura, col·locar-la al seu lloc i fixar-la. Però fins que no tinguem més proves, no confirmarem el tipus de tractament", va recalcar.

També el doctor encarregat dels serveis mèdics de MotoGP, Ángel Charte, va demanar calma sobre el pronòstic. "La fractura d’húmer existeix, serà una operació quirúrgica amb seguretat. Márquez és estable, manté el traumatisme toràcic dret, no té més complicacions", va afegir.

El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) va aconseguir la victòria a Jerez en aprofitar-se de la caida de Márquez, quan el lleidatà lluitava per la segona plaça amb Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) després d’haver remuntat des de la setzena posició.

Àlex Márquez, per la seva banda, ha firmat la dotzena posició en la seva primera cursa a MotoGP.

tracking