SEGRE

AUTOMOBILISME MUNDIAL DE FÓRMULA 1

Hamilton ja és líder

El britànic va dominar de principi a fi el Gran Premi d'Hongria i va superar a la classificació Bottas || Verstappen va evitar un nou doblet de Mercedes

Lewis Hamilton al celebrar la victòria, ahir al circuit d’Hungaroring.

Lewis Hamilton al celebrar la victòria, ahir al circuit d’Hungaroring.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar ahir el Gran Premi d’Hongria, tercera cita del Mundial de Fórmula 1, al liderar d’inici a final i superar Max Verstappen (Red Bull), segon, i el seu company a Mercedes Valtteri Bottas, tercer. Amb aquest triomf, el segon consecutiu després de l’aconseguit en l’anterior GP d’Estíria, el vigent campió del món ja lidera la taula de pilots d’aquest Mundial 2020, i supera Bottas, que, malgrat lluitar per la segona plaça, va acabar tercer.

A més, Hamilton va volar amb les seues gomes toves posades a cinc voltes del final i va aconseguir, en l’últim gir, la volta ràpida en carrera i va sumar un punt més per posar més terra pel mig respecte a Bottas en la classificació de pilots. Hamilton suma ara 63 punts, pels 58 del finlandès. No va ser aquest l’únic èxit de Hamilton, ja que amb aquesta victòria suma vuit triomfs a Hungaroring al llarg de la seua carrera, amb la qual cosa iguala el rècord de més victòries en una mateixa pista que té ara amb Michael Schumacher, que va vèncer vuit vegades a França.

En un circuit fetitxe per a Hamilton, que va guanyar la primera cursa amb Mercedes a Hongria el 2013, el britànic continua sumant victòries i ja en té 86 a l’historial, més a prop del rècord absolut amb què també compta Schumacher, amb 91.

No va donar treva la fletxa platejada –aquesta vegada també de negre– de Hamilton a la resta de cotxes. Va sortir molt bé, va obrir espai bé aviat i es va passejar pel seu jardí hongarès a plaer. A més, la mala sortida de Bottas va evitar que ni el seu company el pogués inquietar. Verstappen, segon, va arribar a rodar a gairebé mig minut del ja líder. Sí que hi va haver lluita entre Verstappen, que millora la seua tercera posició a Estíria –no va acabar a Àustria– amb un segon lloc que va evitar un altre doblet de Mercedes. Quart va ser Lance Stroll, amb el seu Mercedes rosa del Racing Point.

Alexander Albon (Red Bull), Sebastian Vettel (Ferrari), Sergio Pérez (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Kevin Magnussen (Haas) i Carlos Sainz (McLaren) van completar el Top 10. Sainz va tornar a veure’s penalitzat per una mala primera parada a boxs.

Todt explica que Schumacher lluita per recuperar-se El president de la FIA, Jean Todt, va assegurar després de visitar recentment Michael Schumacher que l’alemany, que va tenir un accident d’esquí el 2013, està “lluitant” per recuperar-se de les lesions. Todt, cap de Ferrari quan Schumacher era el rei de la Fórmula 1, va assegurar que visita sempre que pot el seu expilot i va expressar l’esperança que pugui aparèixer de nou en públic.

tracking