SEGRE

DEPORTES

Márquez, al quiròfan

Va caure a quatre voltes del final quan lluitava per la segona plaça amb Viñales i demà serà intervingut de la fractura d'húmer, per la qual cosa és seriós dubte per diumenge || Marc, que al cinquè gir ja va salvar una caiguda, havia completat una gran remuntada des de la setzena posició

Marc va penjar aquesta foto al seu Twitter personal a la tarda.

Marc va penjar aquesta foto al seu Twitter personal a la tarda.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No podien començar pitjor les coses per a Marc Márquez, que demà tornarà al quiròfan després de la dura caiguda d’ahir al Gran Premi d’Espanya de Jerez, el que obria el Mundial de MotoGP després del confinament. El lleidatà es va fracturar l’húmer del braç dret al caure a quatre voltes del final, quan lluitava amb Maverick Viñales per la segona plaça del podi, després d’haver completat una gran remuntada des de la setzena posició. “Una caiguda al revolt 3 mentre lluitava pel podi ha acabat en un húmer dret trencat per a l’actual campió del món, que viatjarà a Barcelona per sotmetre’s a una cirurgia”, va anunciar hores després del contratemps el Repsol Honda Team en un comunicat. Márquez s’estarà a Jerez en observació durant dotze hores i avui el traslladaran a Barcelona, a l’Hospital Universitari Dexeus, sota la supervisió del doctor de MotoGP Xavier Mir, que l’operarà amb el seu equip. “El temps de recuperació encara es desconeix, l’equip Repsol Honda proporcionarà una actualització després de l’operació”, van avisar des d’HRC. Xavier Mir va explicar als mitjans que el traumatisme és directe, fruit d’un cop amb el pneumàtic de la moto sobre el braç dret. “Té una fractura al terç mitjà de l’húmer. La fractura és completa, no totalment desplaçada. Hi ha una possible afectació del nervi radial. La lesió ha estat immobilitzada, per quan es decideixi traslladar-lo a Barcelona per al tractament definitiu”, va assenyalar. “La fractura té un nervi molt proper i encara no hem pogut dir que aquest nervi no hagi tingut un cop. És possible que no passi, però no podem confirmar-ho en aquest moment. Sens dubte, caldrà fixar aquesta fractura, però fins que no tinguem més proves, no confirmarem el tipus de tractament”, va recalcar.

El doctor encarregat dels serveis mèdics de MotoGP, Ángel Charte, va demanar calma pel que fa al pronòstic. “La fractura d’húmer hi és, serà una operació quirúrgica amb seguretat. Márquez està estable, manté el traumatisme toràcic dret, no té més complicacions”, va afegir Charte.

“De vegades les coses no surten com un espera, però el més important és aixecar-se i seguir endavant”

Per la seua part, el mateix Marc Márquez va utilitzar el seu Twitter personal per tranquil·litzar els fans i va assenyalar: “De vegades les coses no surten com un espera, però el més important és aixecar-se i seguir endavant. Espero que hàgiu gaudit de la remuntada! Ara toca passar pel quiròfan dimarts vinent i fixar la fractura de l’húmer. Us prometo que tornaré al més aviat possible amb més força.”

Márquez va tenir un gran premi accidentat, de la qual cosa va treure profit Fabio Quartararo, el més ràpid a la qualificació i que va sumar la primera victòria per alçar-se com a primer líder del Mundial, seguit de Maverick Viñales, segon, i Andrea Dovizioso, que malgrat els problemes físics va pujar al tercer calaix.

Quan el semàfor roig es va apagar, la lluita va ser frenètica i el liderat va anar canviant de mans. El cop d’efecte va arribar a la cinquena volta, quan Marc Márquez va salvar d’una manera espectacular una caiguda al revolt quatre que el va obligar a sortir a tota velocitat a la grava. Tot i que va aconseguir controlar la moto i tornar a l’asfalt, ho va fer a la setzena posició a vuit segons del capdavant. Des d’aquí va començar la ferotge remuntada.

Viñales es va quedar sol al capdavant, amb un avantatge de mig segon sobre Jack Miller i Quartararo, que va veure l’oportunitat d’anar-se’n a buscar la victòria després de la caiguda de Márquez i per això va superar l’australià al revolt de final de recta per intentar evitar que s’escapés irremissiblement el de Figueres. En la setena volta el gal ja estava enganxat a Viñales i portava enganxat a la seua línia Miller, mentre que Marc ja era onzè i rodava un segon més ràpid que el cap de carrera. Una més tard Viñales es va passar de frenada al revolt d’entrada a meta i es va veure superat tant per Quartararo com per Miller. Márquez era desè i pujant.

Quan faltaven set voltes per al final, el pilot de Cervera va superar primer Pol Espargaró, el seu company l’any que ve, i es va enganxar a Dovizioso, al qual va superar per caçar posteriorment Miller i Viñales, amb qui va arribar l’error que el va deixar fora de la carrera i, qui sap, si dels pròxims grans premis.

Marc va penjar aquesta foto al seu Twitter personal a la tarda.

Marc va penjar aquesta foto al seu Twitter personal a la tarda.TWITTER

Marc va penjar aquesta foto al seu Twitter personal a la tarda.

Marc va penjar aquesta foto al seu Twitter personal a la tarda.TWITTER

tracking