SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ

Escàndol per un contagi massiu al Fuenlabrada

Suspès el seu partit contra el Dépor, que baixa sense jugar, i l'Osca, campió

Jugadors de l’Sporting fan el passadís als de l’Osca.

Jugadors de l’Sporting fan el passadís als de l’Osca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer cas massiu de coronavirus en el futbol espanyol es va produir ahir en l’última jornada de la Segona divisió i va provocar l’ajornament del Deportivo-Fuenlabrada, al confirmar-se set positius de jugadors i membres del cos tècnic del conjunt madrileny. Encara que es va estudiar l’opció de suspendre la jornada, ja que el Dépor es jugava la permanència i el Fuenlabrada el play-off, al final es va decidir que la resta de partits es juguessin i aquest escàndol va suposar que diversos equips afectats es queixessin i anunciessin denúncies.

Els tests seguint el protocol de LaLiga el dia del partit van revelar la situació, que va provocar un terratrèmol en les hores prèvies a l’última jornada. En l’expedició del Fuenlabrada van viatjar jugadors amb coronavirus. L’equip havia de quedar aïllat al seu hotel de concentració a la Corunya.

Rayo Vallecano, que va denunciar amenaces, Elx, Albacete i Deportivo protesten per adulteració

En la reunió d’urgència de LaLiga i Federació Espanyola de Futbol (RFEF), amb la supervisió del Consell Superior d’Esports (CSD), es va decidir que es disputés tota la jornada tret del duel entre Dépor i Fuenlabrada. Els jugadors deportivistes esperaven al seu estadi i hores després van conèixer el seu descens sense jugar, pels triomfs dels seus rivals directes, Albacete i Lugo. El Dépor baixa a Segona B quaranta anys després juntament amb Numància, Extremadura i Racing.

Els clubs que es jugaven alguna cosa en l’última jornada van denunciar un greuge comparatiu i el tema acabarà amb reclamacions i denúncies. Equips que lluiten amb el Fuenlabrada, que començava la jornada en fase de promoció d’ascens, com Elx i Rayo Vallecano van denunciar la situació, a banda d’Albacete i el mateix Deportivo. El Rayo, que no volia jugar, va denunciar que ho va fer “ sota amenaça de pèrdua de punts”.

L’Osca va guanyar 0-1 l’Sporting i acaba la Lliga campió. Puja juntament amb el Cadis i l’altra plaça se la jugaran Saragossa, Almeria, Girona i Elx en un play-off.

tracking