SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Marc Márquez podria tornar a Brno

El pilot de Cervera serà operat avui a Barcelona de la fractura d'húmer que va patir diumenge al circuit de Jerez || El doctor Mir diu que el retorn dependrà de si està afectat el nervi

Marc Márquez, en el moment d’arribar ahir a Barcelona, acompanyat per Emili Alzamora.

Marc Márquez, en el moment d’arribar ahir a Barcelona, acompanyat per Emili Alzamora.TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez, actual campió del món de MotoGP, serà operat avui a Barcelona de la fractura de l’húmer del braç dret que va patir diumenge al circuit de Jerez, durant la disputa de la primera carrera del Campionat del Món d’aquest any. Marc va aterrar ahir a Barcelona en un vol privat i es va dirigir directament des de l’aeroport a l’Hospital Dexeus, on avui l’intervindrà el doctor Xavier Mir. El de Cervera es perdrà segur la carrera d’aquest diumenge vinent i, si no hi ha afectació al nervi, podria tornar en el Gran Premi de la República Txeca, que es disputa el 9 d’agost.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el doctor Mir va explicar: “El nostre objectiu, en principi, seria veure si pot estar en condicions per ser a Brno, però això tampoc ho puc assegurar, perquè aquesta lesió és una lesió important”, va admetre. “Si el nervi radial està afectat, la força del braç es veuria afectada per la funció, la qual cosa podria retardar la recuperació entre tres setmanes i un mes.” Les previsions més optimistes, per tant, són que Marc estigui recuperat per córrer a Brno.

És baixa diumenge i podria tornar el 9 d’agost, però si està afectat el nervi tardarà 3 o 4 setmanes més

Durant la cursa de diumenge, Márquez va salvar de forma espectacular una caiguda a la cinquena volta. Va controlar la moto i va poder tornar a l’asfalt, però ho va fer en la setzena posició i a vuit segons del capdavant de cursa. Va començar llavors una espectacular remuntada. En la setena volta ja era onzè i rodava un segon més ràpid que el capdavant de carrera i a la següent volta ja es va col·locar desè.

A set voltes del final, Marc va superar Pol Espargaró, el seu company d’equip la pròxima temporada, i es va enganxar a Dovizioso, que va superar, per avançar després Miller i Viñales. Va arribar llavors el seu error, que el va fer caure a terra i la roda va colpejar-li el braç i li va provocar la fractura.

El pilot de Cervera, amb el seu habitual optimisme, va escriure a Twitter: “De vegades les coses no surten com un espera, però el més important és aixecar-se i seguir endavant. Espero que hàgiu gaudit de la remuntada! Ara toca passar pel quiròfan i fixar la fractura de l’húmer. Us prometo que tornaré com més aviat millor amb més força.”

D’altra banda, la marca de vehicles industrials Iveco traslladarà l’equipament del pilot Marc Márquez i del seu germà Àlex a totes les proves del Campionat del Món de motociclisme a Europa els pròxims dos anys, arran de l’acord assolit amb el Repsol Honda Team, segons va informar la mateixa Iveco en un comunicat.

tracking