SEGRE

BÀSQUET

Pugen Alpicat i Mollerussa

La FEB confirma l'equip del Segrià a l'EBA i els del Pla s'estrenaran a la Copa Catalunya || El Força Lleida estarà en el grup B i evitarà els gallecs, Melilla, Valladolid, Gipuzkoa i Oviedo

El Club Bàsquet Mollerussa jugarà la temporada que ve a la Copa Catalunya per primera vegada.

El Club Bàsquet Mollerussa jugarà la temporada que ve a la Copa Catalunya per primera vegada.MELILLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bàsquet lleidatà comptarà la temporada vinent amb quatre equips a les lligues estatals, al confirmar-se ahir l’ascens administratiu de l’Alpicat a l’EBA, mentre que el CB Mollerussa s’estrenarà a la Copa Catalunya al cobrir una de les places vacants. L’Alpicat s’havia inscrit a la quarta categoria, tal com va avançar SEGRE, després d’aconseguir 9.000 dels 10.000 euros que necessitava per cobrir el pressupost, la meitat gràcies al projecte de micromecenatge i la resta amb el patrocinador principal, el Grup Nayox, per la qual cosa competirà sota el nom de Cochesinternet.net Alpicat.

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) també va anunciar ahir la composició d’equips de les seues categories, si bé la LEB Or encara està pendent de resoldre l’ascens del Gipuzkoa a l’ACB, ja que el Valladolid hi renunciarà.

Aquesta temporada hi ha hagut més sol·licituds que places disponibles, ja que, a excepció del Marín, han renovat la inscripció tots els equips de la passada campanya, inclosos els dos que van aconseguir l’ascens, i els que pugen de Plata (Tizona Burgos, Girona i Reial Múrcia), mentre que també van sol·licitar plaça el Barça B i el Navarra.

D’aquesta manera, la LEB Or 2020-2021 tindrà dos grups, presumiblement de 10 equips cada un i repartits per criteris geogràfics. L’ICG Força Lleida ha quedat enquadrat en el grup B, cosa que li permetrà eludir en la fase regular la gairebé totalitat dels favorits a l’ascens, a banda d’estalviar-se una bona quantitat de diners en viatges. L’equip de Gustavo Aranzana, que preferia una fase regular de tots contra tots, no se les veurà en la lligueta inicial amb els equips gallecs (Corunya, Breogán i Ourense) ni amb Melilla, Palència, Gipuzkoa, Valladolid i Oviedo, entre d’altres. Els seus rivals en aquest primera fase, que arrancarà el 16 d’octubre, seran Palma, Alacant, Almansa, Castelló, Osca, Girona, Múrcia, Granada i Canoe.

Quant a la Lliga Femenina, en la qual competeix el Cadí la Seu i que començarà el 19 de setembre, serà de 16 equips, dos més que la passada campanya al no haver-hi descensos, i es disputarà sota el sistema de fase regular i play-off com temporades anteriors.

Tampoc varia la LEB Plata, en la qual està enquadrat el CB Pardinyes, que continuarà tenint dos conferències, Est i Oest, malgrat que amb més nombre d’equips, igual que l’EBA, que amplia un subgrup C en el qual estarà per primera vegada l’Alpicat.

La categoria més alta autonòmica, en aquest cas la Copa Catalunya, també amplia la seua nòmina d’equips lleidatans amb l’ascens confirmat del CB Mollerussa en la categoria masculina, on es manté el Club Natació Tàrrega, i el CB Balaguer en la femenina, on coincidirà amb el Club Bàsquet Lleida, que no va poder complir els requisits econòmics per acceptar la plaça a la Lliga Femenina 2 que li va oferir la Federació Espanyola.

El Club Bàsquet Mollerussa jugarà la temporada que ve a la Copa Catalunya per primera vegada.

El Club Bàsquet Mollerussa jugarà la temporada que ve a la Copa Catalunya per primera vegada.MELILLA

tracking