SEGRE

FUTBOL CORONAVIRUS

La Corunya porta a Fiscalia els positius del Fuenlabrada

Per al CSD, el club va posar en perill la salut pública i l'RFEF obre expedient

Flores, del Fuenlabrada, ahir traient el cap per una finestra de l’hotel.

Flores, del Fuenlabrada, ahir traient el cap per una finestra de l’hotel.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de la Corunya, Inés Rey García, sol·licitarà avui a la Fiscalia que investigui els fets relacionats amb el viatge del Fuenlabrada “per si fossin constitutius de delicte”, després que la sanitat gallega confirmés que el club va viatjar des de Madrid a la ciutat amb cinc positius per coronavirus. El Servei Gallec de Salut va confirmar ahir, amb noves proves consistents en anàlisis serològiques, els sis casos que van donar positiu dimarts al CF Fuenlabrada, cinc d’encomanats abans del viatge a la ciutat gallega i un ja quan van arribar-hi.

Per la seua part, el Consell Superior d’Esports apunta com “un greu error” el viatge del Fuenlabrada. Amb l’informe de LaLiga ja en poder del CSD, l’esmentat document apunta que “tant el club com LaLiga van conèixer el primer positiu el dissabte 18 de juliol a les 22.30”. Malgrat el positiu, ningú va informar les autoritats sanitàries, tal com afirma el CSD, però a més, “i això resulta més greu, el club i LaLiga van conèixer diumenge a les 22.30 que hi havia tres positius més”.

LaLiga va comunicar ahir al Girona i a l’Almeria que el seu partit de ‘play-off’ queda ajornat ‘sine die’

D’altra banda, el protocol del CSD diu amb tota claredat –com recull l’informe de LaLiga– que en cas que es detecti un positiu s’ha, entre altres mesures, “de realitzar prova de Covid-19 a tot el grup d’entrenament, així com al cos tècnic o personal amb el qual hagués pogut tenir contacte, quedant aquests apartats fins a l’obtenció de resultats”. El CSD conclou que “l’actuació del Fuenlabrada ha posat en risc la salut dels seus jugadors, la salut pública i la competició en el seu conjunt”, i sol·licita a LaLiga i a l’RFEF que “apliquin les mesures que considerin oportunes per evitar que un incident semblant torni a repetir-se”. A més, el comitè de competició de l’RFEF va obrir un expedient extraordinari al Fuenlabrada.

Acusen Tebas de prendre partit pel club madrileny El president de l’Elx, Joaquín Buitrago, va assegurar ahir que el seu club (implicat en els play-offs d’ascens que estan ajornats i sense data) és “el gran perjudicat” per la decisió de suspendre el duel entre el Deportivo i el Fuenlabrada i va confirmar que han sol·licitat que donin per perdut el partit als madrilenys. El mandatari també va assegurar que no entén les declaracions realitzades dimarts per Javier Tebas, president de LaLiga. “LaLiga SmartBank som tots i el que va fer va ser prendre partit pel Fuenlabrada [el fill de Tebas és membre del consell d’administració del club madrileny], afirmant de forma categòrica que havia complert el protocol, després va dir que ho investigarien, i va afirmar categòricament que el partit s’havia de disputar sí o sí”, va criticar.

tracking