SEGRE

CARRERES DE MUNTANYA REPTES

Abel Carretero buscarà batre el rècord mundial d'ascens

El pallarès ha de sumar més de 17.020 metres de desnivell el 7 d'agost a Espot

Abel Carretero durant la seua participació en l’última edició de la Transgrancanaria.

Abel Carretero durant la seua participació en l’última edició de la Transgrancanaria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abel Carretero intentarà el 7 d’agost superar el rècord mundial d’ascens en vint-i-quatre hores, un repte per al qual haurà d’acumular més de 17.020 metres de desnivell a l’estació d’Espot. L’atleta de 29 anys, establert a Vilamur, ha preparat un circuit de 4,6 quilòmetres –2,1 d’ascens i 2,5 de descens–, i ha acumulat un desnivell de 520 metres i pendents màxims del 50% en el tram final. Aquest recorregut estarà situat a 1.574 metres d’altura i assolirà la cota màxima de 2.094 metres, ja que segons Carretero “no seria bo elevar-la més a causa de la falta d’oxigen, la qual cosa pot provocar més desgast”.

L’atleta, natural de la Pobla de Mafumet, afrontarà el repte personal amb un frontal per al recorregut nocturn, bastons i un rellotge que li servirà de referència per al desnivell acumulat. Tindrà dos punts per a l’avituallament, un dels quals situat a 1.900 metres d’altura, i la seua alimentació constarà de fruita, llaminadures, begudes ensucrades i barretes energètiques, ja que durant la prova es consumeixen molts minerals, sodi i potassi.

Carretero afirma que el menjar ha de ser “de poca quantitat però molt freqüent”. A més a més, el pallarès assenyala que per afrontar el repte “ha calgut una preparació especial, ja que estaré vint-i-quatre hores corrent sense parar i és necessari confiar en un mateix i tenir una bona motivació personal”. Tanmateix, no estarà sol durant l’intent de rècord mundial, ja que comptarà amb el suport d’amics i ha fet una crida que més gent s’animi a seguir el seu repte, respectant sempre la distància personal que recomanen les autoritats sanitàries a causa de la pandèmia del coronavirus.

Abel Carretero corre per a l’AE Matxacuca i és membre de la selecció de carreres de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Al seu palmarès destaca el subcampionat català de l’any passat i el cinquè lloc a la Copa d’Espanya del 2018. A més, ha guanyat proves com la Trencacims de Paüls i la Tenerife Blue Trial, va ser onzè a la cursa OCC de l’Ultra Trail del Montblanc i en una prova de la Copa del Món de carreres de muntanya.

tracking