SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Cautelaríssima no justificada

L'Audiència Nacional va rebutjar dos vegades la petició del Lleida de suspendre el 'play-off' d'ascens al no apreciar el “perjudici invocat” || El club s'aferra ara a una cautelar que continua vigent

Albert Esteve, president del Lleida Esportiu, en una compareixença pública.

Albert Esteve, president del Lleida Esportiu, en una compareixença pública.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 5 de l’Audiència Nacional no va apreciar que es presentessin “raons evidents del perjudici invocat” pel Lleida Esportiu, ni que aquest pogués “justificar una mesura com la que va demanar”, amb la qual cosa desestima així la cautelaríssima amb què el club va reclamar a l’Audiència Nacional que es paralitzés el play-off exprés d’ascens a Segona A. En una interlocutòria de data 17 de juliol del 2020 a què ha tingut accés SEGRE, el tribunal va decidir que “no és procedent la suspensió sol·licitada” pel club. El play-off va concloure amb els ascensos de Sabadell, Castelló, Cartagena i Logronyo a Segona A. Aquest fet, no obstant, no tancaria el procés de reclamació del Lleida, ja que, segons van explicar fonts del club, tira endavant la petició de mesures cautelars, que podrien suspendre a posteriori els resultats esportius d’aquest play-off exprés. El club segueix a l’espera d’una resolució judicial que pot allargar-se en el temps, sobre la seua demanda contra la suspensió i modificació, per part de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), de la competició de Segona B.

En la desestimació de la petició de cautelaríssima per part del Lleida, la jutge Emilia Peraile Martínez, a les interlocutòries judicials datades els dies 9 i 17 de juliol, diu que encara que “s’aprecien circumstàncies d’especial urgència per decidir sobre la mesura sol·licitada inaudita part [és a dir, en els casos en què la mesura cautelar s’adopta sense prèvia audiència del demandat]”, resol rebutjar les esmentades mesures cautelars perquè no veu que “es presentin raons evidents del perjudici invocat” pel club lleidatà.

El club ha calculat en dotze milions d’euros el perjudici d’un frustrat ascens a Segona A

El Lleida va demanar la suspensió cautelar de dos resolucions que va prendre la comissió delegada de l’RFEF. Una és la decisió del 16 d’abril en la qual l’òrgan federatiu va proposar finalitzar de manera prematura les competicions a causa de la pandèmia, i l’altra és la del 8 de maig, quan va ratificar que la Segona B resolgués els ascensos amb un play-off exprés.

A més, el Lleida va demanar dos cautelaríssimes (urgents, sense escoltar les parts). La primera, al jutjat central del Contenciós Administratiu de l’Audiència Nacional perquè se suspenguessin les resolucions del CSD que van servir per validar la reforma del reglament de l’RFEF (el club argumenta que no entén com pot ser que el mateix dia en què el CSD li va enviar un e-mail en què afirmava que la comissió directiva no havia aprovat la reforma reglamentària de l’RFEF s’assabenta després que el CSD sí que ho havia aprovat amb data 18 de juny i va demanar detalls de la reunió on es va aprovar) i la resolució de la Jutge de Competició (per la qual es desestimava el recurs del Lleida contra la classificació final del grup III de Segona B). La segona cautelaríssima es va interposar contra la resolució del CSD del 30 d’abril que va donar via lliure a les federacions perquè acordessin si ho consideraven necessari el tancament de la temporada, però sense donar-los cobertura legal.

En la primera interlocutòria judicial del 9 de juliol, la jutge assenyala que “no pertoca accedir a l’adopció de les mesures cautelars interessades pel Lleida Esportiu Terraferma CF”. A més, va donar tres dies al Consell Superior d’Esports perquè hi presentés al·legacions. En el seu escrit, el CSD s’oposa a la suspensió cautelar que demana el Lleida Esportiu perquè, al seu entendre, “el perjudici irreparable a què al·ludeix la part actora ni existeix, ni ha resultat acreditat, i tampoc pot entendre’s com a irreparable”.

I a la segona interlocutòria, amb data de 17 de juliol, la jutge ratifica la desestimació de les mesures cautelars perquè “en una valoració apreuada dels interessos en pugna, no hi ha dubte, d’acord amb el pretès amb la sol·licitud per la sol·licitant de la suspensió, i de la situació actual; que preval l’execució d’acordat per la Comissió Directiva del CSD, i no es presenten raons evidents del perjudici invocat; no es pot tampoc justificar una mesura com la demanada, la pèrdua d’oportunitat d’ascens; o els possibles beneficis o pèrdues adduïdes, que han de qualificar-se d’hipotètics”. Val a recordar que, a petició de la jutge, el Lleida va estimar en 12 milions d’euros les pèrdues econòmiques per no haver pogut seguir competint per optar al play-off i perdre així la possibilitat d’ascendir.

Al club ja li van denegar poder fitxar durant el mercat d’hivern El Jutjat Central Contenciós Administratiu número 11 va desestimar el mes de març passat una altra mesura cautelaríssima sol·licitada pel Lleida Esportiu, en aquest cas per poder fitxar al mercat d’hivern, després que almenys quatre exjugadors blaus denunciessin el club davant de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) per impagaments, tal com va publicar aquest diari el 4 de febrer. A causa d’aquestes denúncies, el Lleida va tenir els drets federatius cancel·lats i no va poder incorporar ningú més que Provencio (per lesió de llarga durada d’Álex Felip).

tracking