SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Anul·lat l'Estatal de Sort i la Copa d'Espanya de la Seu

La Federació Espanyola va cancel·lar ahir tota la competició per aquest any

El Parc del Segre havia d’acollir al setembre la Copa d’Espanya d’eslàlom.

El Parc del Segre havia d’acollir al setembre la Copa d’Espanya d’eslàlom.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta directiva de la Federació Espanyola de Piragüisme va acordar ahir, per unanimitat, suspendre tota la competició estatal d’aquest any 2020 davant de l’actual situació sanitària, a causa del coronavirus.

Això implica la supressió de les setze proves que tenia reprogramades a partir del 22 d’agost, entre les quals dos a Lleida: el Campionat d’Espanya d’eslàlom, que havia de ser precisament la primera prova postconfinament el 22 i 23 d’agost al Parc de l’Aigüerola de Sort, i la tercera Copa d’Espanya de la mateixa modalitat, prevista al Parc del Segre de la Seu d’Urgell els dies 5 i 6 de setembre.

La proposta, no obstant, l’haurà de ratificar ara la comissió delegada de la federació. La resolució de la junta directiva, adoptada per unanimitat dels quinze membres assistents, respon al compromís de “no assumir riscos innecessaris” i a la conscienciació davant de l’estat d’incertesa per la pandèmia del coronavirus.

L’òrgan rector lamenta els trastorns que ocasiona aquesta mesura tan excepcional i reconeix les dificultats que la inexistència de la competició portarà a esportistes, tècnics, clubs i federacions autonòmiques, especialment per la impossibilitat d’acreditar resultats de cara a entrar en els programes estatals la temporada que ve.

Davant de la manca de competicions que reflecteixin el nivell esportiu dels esportistes, la Federació Espanyola manté la convocatòria per a la celebració dels controls de rendiment, previstos en esprint entre els dies 4 i 6 de setembre i en eslàlom l’últim cap de setmana d’aquell mes, molt possiblement a la Seu d’Urgell.

En un primer moment s’havia estudiat la possibilitat de fer el segon selectiu d’eslàlom coincidint amb la Copa d’Espanya prevista al Parc del Segre el 5 i 6 de setembre. En aquestes proves de selecció hi havia en joc les sis places que quedaven pendents d’adjudicar per a l’equip estatal. Núria Vilarrubla, Klara Olazabal i Ander Elosegi, en canoa, i Maialen Chourraut, Joan Crespo i David Llorente, en caiac, ja tenien plaça assegurada per a l’Europeu de Praga, al setembre, i la Copa del Món de Pau, al novembre, a les quals no s’assistirà.

tracking