SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

“L'anul·lació del calendari pot afectar la motivació”

El grup de treball de la Federació Espanyola es troba concentrat a Pau

Núria Vilarrubla, David Llorente, Joan Crespo, Samuel Hernanz, Anaïs Bouchet i Guille Diez-Canedo.

Núria Vilarrubla, David Llorente, Joan Crespo, Samuel Hernanz, Anaïs Bouchet i Guille Diez-Canedo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divendres passat, el mateix dia en què el grup de treball de la Federació Espanyola de Piragüisme, que dirigeix l’urgellenc Guillermo Díez-Canedo, arribava a la localitat francesa de Pau per iniciar una concentració prèvia a l’Europeu de Praga, la junta directiva de la FEP donava a conèixer la decisió d’anul·lar tot el calendari de competicions previst per aquest 2020, que afecta dos proves que s’havien de celebrar a Sort i la Seu d’Urgell.

“És una situació absolutament inusual. Ningú està preparat per una cosa així i menys els entrenadors”, explicava el seleccionador. “Com a grup de treball seguim una planificació virtual, pensant que si hi havia competicions, perfecte, i si no, es tracta de continuar entrenant-nos”, afegeix.

Díez-Canedo, no obstant, admet en aquest sentit que “això pot afectar la motivació dels atletes. Perquè per alimentar el guerrer que tots porten a dins, necessiten competir. Però estic orgullós del treball que estan fent”, explicava. “Avui, per exemple –per ahir–, han fet aquí a Pau una sessió d’entrenament molt bona.”

L’anul·lació del calendari previst per a aquest 2020, a causa del Covid-19, afecta setze proves, entre les quals el Campionat d’Espanya d’Eslàlom, que s’havia de disputar a Sort els dies 22 i 23 d’aquest mes i la tercera Copa d’Espanya d’Eslàlom, que estava prevista el 5 i 6 de setembre a la Seu.

La concentració de Pau és la primera sortida del grup de treball, que havia estat treballant al Parc Olímpic del Segre, a la Seu. Havien de sortir el 9 d’aquest mes cap a Praga, per continuar la preparació de cara a l’Europeu.

“Ens ho hem pres amb serenitat”, afegia em aquest sentit Díez-Canedo. “No podem enfonsar-nos. Portem un bagatge de treball i continuem treballant”, insistia.

Pel que fa a si aquesta situació pot afectar el grup de cara a la preparació dels Jocs Olímpics de Tòquio de l’any que ve, l’entrenador urgellenc va assenyalar que “l’únic que podem controlar és la preparació i això ho continuem fent. El que no ens plantegem ara és com preparar els Jocs, però tot el que fem fins aleshores, segur que sumarà”, va concloure el tècnic.

tracking