MOTOCICLISME MOTOGP

Marc serà baixa a Brno

L'equip Repsol Honda confirma que el de Cervera no podrà disputar el Gran Premi de la República Txeca després de tornar a operar-se dilluns passat || El substituirà l'alemany Stefan Bradl

Àlex Márquez, durant una de les curses disputades al circuit de Jerez.

Àlex Márquez, durant una de les curses disputades al circuit de Jerez.REPSOL TEAM

Marc Márquez no correrà aquest cap de setmana al circuit de Brno. Era previsible després que dilluns tornés a passar pel quiròfan i ahir ho va confirmar el seu equip. El Repsol Honda va anunciar que Marc no podrà estar en el Gran Premi de la República Txeca, tercera cita del Mundial de Motociclisme que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Brno, després de passar de nou pel quiròfan per la lesió a l’espatlla dreta. L’alemany Stefan Bradl serà el substitut i el company d’Àlex Márquez en aquesta cita.

El campió de Cervera, que es va fracturar l’húmer dret en el Gran Premi d’Espanya, primera cursa de la temporada, va haver de ser operat dilluns per segona vegada per substituir-li la placa que se li havia col·locat a la zona i que estava danyada, per una de nova.

Márquez no va puntuar en la primera cursa, en què va caure, i no va participar a la segona cita del Mundial

Després de les dos primeres carreres del Mundial, Àlex és vuitè a la general, amb 12 punts

De moment, l’actual campió de la categoria de MotoGP no podrà estar aquest cap de setmana a Brno, de forma que es perdrà la segona cita del campionat després de no poder córrer, malgrat provar-se, en el Gran Premi d’Andalusia, encara que en aquesta ocasió sí que tindrà recanvi en la figura de Bradl, provador d’Honda. Intentarà estar en la següent carrera, a Àustria.

El pilot alemany ja va haver de pujar la temporada passada a la RC213V per substituir a Repsol Honda el llavors company de Marc, Jorge Lorenzo, també lesionat. Precisament ho va haver de fer en el GP de la República Txeca, on va ser quinzè, i en els d’Alemanya (desè) i Àustria (tretzè).

Marc Márquez tenia per objectiu aconseguir en aquest 2020 el seu setè títol mundial de MotoGP, cosa que li permetria igualar l’italià Valentino Rossi (té 9 títols, 7 dels quals a la màxima categoria), però aquesta fita esportiva s’ha complicat en una temporada amb menys curses que mai.

El francès Quartararo, que ha guanyat les dos carreres que s’han disputat, lidera el Mundial amb 50 punts. Viñales és segon amb 40, després d’haver ocupat aquesta mateixa posició en les dos primeres cites.