SEGRE

CORONAVIRUS COMPETICIÓ

Un retorn del tot atípic

Algunes federacions ja han ideat protocols per a la tornada als entrenaments amb moltes restriccions pel Covid

L’Associació ja sap les normes a seguir aquesta temporada.

L’Associació ja sap les normes a seguir aquesta temporada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb les pretemporades a la cantonada, algunes ja en procés com és el cas de l’AEM de futbol femení, els clubs hauran d’adaptar-se a tot un protocol de seguretat per minimitzar al màxim el risc de contagis pel Covid-19. Algunes federacions ja tenen aprovat el seu propi reglament anticoronavirus, com l’Espanyola d’handbol, a la qual està adscrit l’Associació Lleidatana d’Handbol pel seu ascens administratiu a la Divisió d’Honor Plata.

En aquest informe l’RFEBM detalla tot el que han de fer tant els esportistes com els clubs, així com les mesures a prendre a les instal·lacions, durant els entrenaments i partits i amb els espectadors en cas que els encontres estiguin oberts al públic, una cosa que de moment es desconeix. L’RFEBM obliga els jugadors i les jugadores a firmar un document de consentiment mitjançant el qual es comprometen a complir les normes, a informar sobre possible contagis i eximint la federació de tota responsabilitat, i poden ser exclosos de la competició en cas d’incompliment.

Els esportistes podrien ser exclosos de la Lliga en cas d’incomplir el protocol que marca l’RFEBM

També informa de les conductes a seguir en els entrenaments i els partits, com el control de la temperatura a l’entrada del pavelló, desinfecció de la pista, pilotes, porteries i banquetes després de cada sessió o partits, evitar les salutacions i no compartir les botelles d’aigua, entre altres mesures.

L’Associació, que té previst iniciar la pretemporada a mitjans del present mes d’agost, farà una reunió amb les seues jugadores sèniors abans de començar “per conscienciar tothom de les normes que s’han de seguir i que caldrà canviar els hàbits, ja que cal ser més responsables en la nostra vida social i també a l’hora d’entrenar i jugar”, va explicar ahir el vicepresident, Guillem Puertas.

La Federació Catalana de Futbol també ha enviat als clubs un protocol a seguir durant els partits de pretemporada, abans dels quals tots els participants hauran de firmar un document de responsabilitat en què assegurin no tenir símptomes compatibles amb el Covid, a banda de triar un responsable que s’ocupi de fer complir les normes i que també haurà de firmar un certificat de responsabilitat assegurant que el matx es disputa sota les normes que exigeix la federació.

tracking