SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

El futur de les lligues, en joc

L'RFEF es reuneix avui amb les Territorials per veure “com i quan” s'inicien les competicions no professionals || L'AFE demana professionalitzar Segona B, Tercera i la competició femenina

Una formació del Lleida Esportiu d’aquesta temporada 2019-20.

Una formació del Lleida Esportiu d’aquesta temporada 2019-20.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur immediat del futbol no professional es decideix avui. La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) mantindrà una reunió amb les Federacions Territorials per estudiar “com i quan” es poden iniciar les competicions estatals oficials de caràcter no professional de la temporada vinent, a causa del canvi d’escenari que s’està produint amb el coronavirus.

L’AFE, per la seua part, va assegurar ahir que els seus afiliats no professionals, encara que “tenen clar que la salut és el primer, no consideren adequat tornar a la competició a partir del gener del 2021”, tal com pot estar estudiant l’RFEF i va demanar respectar “en tot moment” els seus contractes “sigui quina sigui la decisió que s’adopti”. També defensa que “ha arribat el moment de professionalitzar de veritat” Segona divisió B, Tercera divisió i Primera i Segona femenina “amb contractes laborals que reconeguin realment” la “dedicació al futbol” dels jugadors i jugadores d’aquestes categories.

La temporada podria començar més tard pels rebrots generalitzats de coronavirus

La Federació Espanyola va emetre un comunicat divendres en el qual, “de comú acord amb les federacions esportives espanyoles d’esports d’equip convocats pel Comitè Olímpic Espanyol i a l’empara de les últimes decisions de les Federacions Internacionals com la UEFA i la FIFA”, va mostrar els seus dubtes sobre les competicions de la temporada vinent.

“L’RFEF entén que, davant l’evolució de la situació pandèmica de les últimes setmanes i especialment dels últims dies en el conjunt del país, resulta imprescindible una reflexió conjunta sobre la procedència d’iniciar la nova temporada esportiva amb unes garanties sanitàries i jurídiques suficients per a tots els esportistes, clubs i federacions, ja que en aquests moments les condicions han canviat en relació amb el que s’havia previst en les setmanes anteriors”, va assenyalar. No es descarta l’opció que no hi hagi futbol en aquestes categories fins al gener del 2021.

Aquesta mesura xoca amb la postura de l’AFE, que ahir incidia que “ells i elles no es poden permetre el luxe d’estar diversos mesos sense jugar perquè moltes famílies depenen dels ingressos que perceben a través del futbol”. També va demanar ser present a la reunió.

El Lleida vol que quedi clara la responsabilitatEl Lleida Esportiu va fer públic ahir un comunicat en el qual recorda que “des de l’inici de l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol i amb les posteriors mesures de contenció de la pandèmia, el Lleida Esportiu ha manifestat en tots els seus comunicats que la prioritat és sempre la salut”.

tracking