SEGRE

DEPORTES

Els rivals donen vida a Márquez

El sud-africà Binder dóna la sorpresa a Brno mentre que Quartararo només va ser setè i Viñales, catorzè || Àlex, que sortia últim, aconsegueix puntuar

Binder i l’equip KTM celebren la primera victòria en MotoGP.

Binder i l’equip KTM celebren la primera victòria en MotoGP.MOTOGP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot sud-africà Brad Binder (KTM) va sorprendre ahir i va conquerir la victòria en la categoria de MotoGP del Gran Premi de la República Txeca, tercera cita del calendari, que va ser esquiva al fins ara gran dominador del Mundial, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), que només va poder ser setè, així com al seu company a Yamaha, Maverick Viñales, que va entrar catorzè, una cosa del tot favorable als interessos del lesionat Marc Márquez (Repsol Honda). El seu germà Àlex, que sortia des de l’última plaça de la graella, va aconseguir entrar als punts al ser quinzè.

Tres carreres li han calgut a Binder, campió del món de Moto3 el 2016, pilot KTM des dels seus inicis i debutant a la categoria, per aconseguir el primer triomf, una cosa a l’abast de molt pocs i menys en una moto d’una marca com l’austríaca, que comença a confirmar el potencial que se li entreveia aquesta temporada. Binder, primer sud-africà en la història del motociclisme que guanya en la categoria reina, va aconseguir aquesta primera victòria com a rookie en el seu tercer gran premi, amb la qual cosa iguala la gesta de Jorge Lorenzo el 2008 i només una després que Marc Márquez ho fes en el seu debut el 2013.

Binder, primer sud-africà a guanyar en MotoGP, va vèncer en la 3a cursa i sols el supera Marc Márquez

El francès Johann Zarco (Ducati Desmosedici GP19), autor de la pole, no va encertar en la sortida i es va veure superat pels dos pilots de Yamaha, Morbidelli i Quartararo, a més de pel primer pilot d’Aprilia RS-GP, Aleix Espargaró, amb el seu germà Pol (KTM RC 16) just darrere. Els canvis en aquells primers moments van ser constants, amb Morbidelli intentant tirar i escapar-se a l’aconseguir més d’un segon a la primera volta, però darrere d’ell hi havia Aleix Espargaró, Quartararo, que va tenir un gran ensurt que va poder controlar, i Pol Espargaró, darrere del qual es va posar en la segona volta Àlex Rins (Suzuki GSX RR), que es va reservar durant els últims entrenaments lliures per donar descans a la seua malparada espatlla dreta.

Més enrere no semblaven estar gaire a gust cap dels dos pilots oficials de Yamaha, Viñales i Rossi, vuitè i novè respectivament, com tampoc el també italià Andrea Dovizioso, la gran esperança de Ducati per lluitar pel títol, que rodava dotzè a la tercera volta. Morbidelli va intentar obrir un forat i en tres voltes havia aconseguit poc més d’un segon d’avantatge (1.2) sobre el duo format llavors per Quartararo i Binder i ja a gairebé dos segons es trobava un grup molt més ampli encapçalat per Zarco, davant dels germans Espargaró i Rins darrere seu.

Una volta més tard, a la quarta, la carrera va perdre els seus dos primers contendents, Joan Mir (Suzuki GSX RR) i Iker Lecuona (KTM RC 16), que va intentar avançar el primer i en la seua caiguda el va envestir.

Volta rere volta Morbidelli es va consolidar en la primera posició, mantenint un avantatge d’aproximadament un segon sobre un grup de quatre pilots en què hi havia Binder, que va donar bon compte de Quartararo a la vuitena volta, Pol Espargaró i Zarco, que es van acabar tocant entre ells i el barceloní va acabar a terra, la qual cosa després va suposar una sanció al francès.

Al darrere, després de la caiguda de Pol, el sud-africà va anar a poc a poc retallant terreny sense que Morbidelli pogués fer res per evitar-ho i així va ser com a nou voltes del final ja estava literalment enganxat a la moto de l’italià i el superava abans de completar el gir. A vuit voltes del final Zarco va complir amb la volta llarga de sanció pràcticament al límit i sense tallar-se un pèl per conservar la tercera posició al tornar al circuit literalment sobre de Quartararo, en una acció pràcticament perfecta. I en aquesta mateixa volta Binder va començar a posar terra entre mig amb un ritme inabastable fins i tot per al que fins llavors havia estat el líder de la carrera. Binder es va anar consolidant a poc a poc en el liderat, com també Morbidelli a la segona plaça, en tant que per la tercera Zarco va intentar fer el mateix, però per darrere se li atansaven perillosament. El pilot sud-africà es va imposar amb autoritat, davant de Morbidelli i amb Zarco defensant amb èxit la tercera plaça dels atacs d’Àlex Rins, que es va quedar a les portes del podi.

Àlex Márquez, per la seua part, va protagonitzar una remuntada des de l’última plaça de la graella de sortida fins als punts, acabant en quinzena posició. Amb aquest resultat, el de Cervera ha aconseguit sumar en totes les carreres que ha disputat en el seu debut.

Marc Márquez (Repsol Honda) serà baixa també al Gran Premi d’Àustria que es disputarà diumenge vinent, 16 d’agost, després de perdre’s també aquest cap de setmana la cita de Brno, ja que continuarà recuperant-se de la segona intervenció a l’espatlla. El defensor del títol no vol forçar la màquina i prefereix tornar amb garanties al Mundial, després que dilluns passat fos operat per segona vegada de l’húmer dret al danyar-se la placa de titani que tenia per la caiguda al GP d’Espanya.

La ruptura de la placa es va produir quan va obrir una finestra a casa seua, però sens dubte va influir l’estrès de tornar a Jerez només quatre dies després de la intervenció i participar en la segona sessió d’entrenaments.

Després de la cita de Brno, en la qual el van beneficiar els resultats dels rivals més directes, l’equip Repsol Honda va confirmar que Stefan Bradl tornarà a córrer a Àustria substituint el campió del món.

Sense renunciar a lluitar per un títol per al qual encara no ha puntuat, Márquez de moment es perdrà la tercera carrera seguida en la primera parada del Mundial al Red Bull Ring de Spielberg, que acollirà una segona prova el dia 23.

El pilot italià Dennis Foggia (Honda) va estrenar el caseller de victòries mundialistes a l’imposar-se ahir en la categoria de Moto3 del Gran Premi de la República Txeca, quarta cita del Mundial, mentre que Albert Arenas (KTM) va consolidar el seu liderat amb una valuosa segona plaça.

El gironí, malgrat que va arribar a República Txeca encara tocat del turmell esquerre per la caiguda a Jerez, que l’obliga a anar encara amb una crossa, va saber defensar-se molt bé, rodant sempre als llocs davanters, encara que a la batalla final amb el japonès Ai Ogura (Honda) va perdre la línia per lluitar amb l’italià i es va haver de conformar amb un segon lloc que el manté en el liderat de la categoria, ara amb 18 punts d’avantatge sobre el nipó.

Menys emoció hi va haver a la carrera de Moto2, en què Enea Bastianini va dominar des de la sortida fins a la bandera de quadres, una victòria autoritària i sense excessius problemes, que li va servir a més per arrabassar el liderat mundialista al japonès Tetsuta Nagashima (Kalex), que només va poder ser onzè. Ara avantatja en 15 punts el seu compatriota Luca Marini (Kalex), que és segon de la general.

Àlex: “Esperava molt més d’aquest cap de setmana, la veritat”Àlex Márquez es va mostrar al final de la carrera contrariat i insatisfet en el còmput global del cap de setmana, en un circuit que se li havia donat bé tant en Moto2 com en Moto3. “Ha estat un dia dur; esperava molt més d’aquest cap de setmana, la veritat. De vegades, quan esperes massa, pot succeir això, però de totes maneres hem après algunes coses noves, ja que aquesta ha estat la primera carrera amb molts canvis als pneumàtics”. Sobre la cursa va explicar que “he perdut molt temps avançant Bradl i Smith; realment aquí se me n’han anat en orris les opcions. Després d’això el ritme no ha estat malament i he après molt sobre la gestió dels pneumàtics. No ha estat el cap de setmana que pensàvem però hem continuat aprenent”.

Binder i l’equip KTM celebren la primera victòria en MotoGP.

Binder i l’equip KTM celebren la primera victòria en MotoGP.MOTOGP

Binder i l’equip KTM celebren la primera victòria en MotoGP.

Binder i l’equip KTM celebren la primera victòria en MotoGP.MOTOGP

tracking