SEGRE

AUTOMOBILISME GP DEL 70 ANIVERSARI DE LA FÓRMULA 1

Victòria per a Verstappen

L'holandès de Red Bull evita un nou triomf dels Mercedes i se situa segon a la general || Lewis Hamilton es manté ferm en el liderat

Max Verstappen, en el moment de creuar la línia com a guanyador, ahir a Silverstone.

Max Verstappen, en el moment de creuar la línia com a guanyador, ahir a Silverstone.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot neerlandès Max Verstappen (Red Bull) va donar ahir la sorpresa i es va adjudicar el Gran Premi del 70 Aniversari de la Fórmula 1, cinquena prova del Mundial, en la qual Carlos Sainz (McLaren) no va poder puntuar per segona carrera consecutiva.

Gràcies a una perfecta gestió dels pneumàtics, maldecap de nou per a les fletxes platejades, Verstappen va aconseguir el triomf, el seu novè a la F-1, superant amb mestria i estratègia els dos Mercedes, guanyadors fins ara de totes les carreres i que es van haver de conformar amb completar el podi amb l’anglès Lewis Hamilton, segon, i el finlandès Valtteri Bottas, tercer.

El madrileny es va quedar sense puntuar per segona carrera consecutiva després d’una mala parada a boxs

Per la seua part, no va ser de nou un positiu Gran Premi per a Carlos Sainz, que es va quedar una altra vegada sense puntuar, set dies després de perdre una valuosa quarta plaça en les voltes finals per una punxada. En aquesta ocasió, un error en la seua primera parada de boxs, massa lenta, va fer malbé la seua estratègia i les opcions de ser entre els deu primers, i va finalitzar tretzè.

Els pneumàtics havien estat els grans protagonistes diumenge passat a la primera de les dos carreres a Silverstone, on Hamilton va guanyar creuant la meta amb una roda rebentada. Ahir, el de Hasselt i Red Bull van ser molt més intel·ligents que els seus rivals, gràcies a la seua estratègia i el rendiment que van oferir els monoplaces amb els pneumàtics. Pirelli havia variat els compostos i les pressions a la recerca d’evitar el que va passar fa uns dies, però molts cotxes van tornar a patir, entre els quals els dos Mercedes, i aquesta vegada Verstappen no va desaprofitar l’ocasió.

El neerlandès va ser dels que van apostar pels pneumàtics durs, mentre que Bottas i Hamilton ho feien amb mitjans. El finlandès va aguantar des de la pole el seu cap i va comandar la carrera, però Verstappen sí que va arrabassar la tercera plaça al Racing Point de l’alemany Nico Huelkenberg.

Ja des del principi, els Mercedes van evidenciar els seus problemes amb les gomes i el Red Bull, en canvi, volava sobre la pista, per la qual cosa ja aviat es va començar a entreveure que Verstappen podria guanyar per la mà els seus rivals. I quan aquests van entrar a boxs, va prendre el comandament i a poc a poc se’n va anar cap a la victòria a base de voltes ràpides i una conducció magistral, consolidant així el seu triomf.

Hamilton segueix líder del Mundial amb 107 punts, 30 davant del neerlandès, ara segon amb quatre punts d’avantatge sobre Bottas.

Max Verstappen, en el moment de creuar la línia com a guanyador, ahir a Silverstone.

Max Verstappen, en el moment de creuar la línia com a guanyador, ahir a Silverstone.EFE

tracking