SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Sense data per començar

La Federació Espanyola no aclareix quan començarà la Lliga en una categoria que ja compta amb 102 equips la temporada vinent || Afirma que avisarà almenys amb “trenta dies d'antelació”

Plantilla i cos tècnic del Mollerussa, de Primera Catalana, ahir durant el primer entrenament del nou curs.

Plantilla i cos tècnic del Mollerussa, de Primera Catalana, ahir durant el primer entrenament del nou curs.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“S’han superat, i mira que és difícil! Ens avisaran 30 dies abans, doncs gràcies per avisar. Porten cinc mesos de vacances.” Aquesta va ser la irònica resposta del president del Lleida, Albert Esteve, a Twitter, després de conèixer que la reunió de l’RFEF amb les Territorials havia finalitzat sense definir l’inici de la Lliga a Segona B, Tercera i la Primera i Segona Femenina.

“L’RFEF considera imprescindible disposar de les màximes garanties per començar immediatament les competicions de la temporada vinent i advoca, juntament amb la resta de federacions d’esports d’equip, per un Pla Transversal avalat pels poders públics que ofereixi aquestes garanties sanitàries i jurídiques per als jugadors i resta d’actors, els responsables dels clubs i els organitzadors”, va assenyalar l’RFEF en un comunicat. Prèviament, havia explicat que l’objecte de la reunió era estudiar “com i quan” podien començar. “És intenció de la Federació comunicar als clubs el començament de la temporada amb almenys 30 dies d’antelació, una vegada hi hagi un protocol nacional aprovat pels poders públics competents”, va concloure el comunicat.

La competició no començarà fins que el CSD elabori un protocol de prevenció pel Covid-19

Fonts federatives van explicar que tant la Segona B, on hi ha el Lleida, i la Segona femenina, amb l’AEM, no començaran fins que el CSD no elabori un protocol d’actuació, que s’espera que estigui acabat d’aquí a quatre o cinc setmanes.

El que sí que es va saber ahir és que la Segona B tindrà 102 equips, després que l’RFEF decidís ascendir Marino, Lealtad, Alcoià i Linares, com els millors de Tercera que no van poder disputar la repesca del play-off.

D’altra banda, un grup de clubs, entre els quals hi ha el Lleida, treballa en la creació de la Segona B Pro, per a la qual cosa es reuniran en les pròximes hores.

El Mollerussa no ha volgut esperar més temps i ahir va donar inici a la pretemporada. “Cinc mesos és molt temps i per això aquesta primera setmana serà de readaptació a l’esforç”, va explicar l’entrenador de l’equip, Josep Maria Turull, que va començar a treballar amb una plantilla de vint jugadors, dels quals disset continuen de la temporada passada i amb catorze futbolistes que han passat pel futbol base de l’entitat. De moment només hi ha tres novetats, tots ells centrecampistes, que són Mateu Bibiloni –s’hi va incorporar la passada temporada just abans de l’aturada però no va arribar a jugar–, Joan Vicente (Alcarràs) i Marc Garcia (Juvenil del Nàstic de Tarragona). “En aquests primers dies l’important és agafar dinàmica de grup i tornar al camp”, afegia Turull. “La setmana que ve ja començarem a treballar amb el ritme d’una pretemporada clàssica.”

Per començar a entrenar-se, jugadors i tècnics van haver de seguir un estricte protocol de prevenció, com detalla el tècnic. “Utilitzem sis vestidors, que es desinfecten abans i després de cada sessió, també prenem la temperatura abans d’entrar, utilitzem el gel hidroalcohòlic i portem mascareta.” A més, el protocol obliga jugadors i membres del cos tècnic a firmar una declaració en què assegurin que en els 15 dies anteriors no han tingut cap símptoma ni han estat en contacte amb cap persona afectada pel coronavirus.

“Ara que estem treballant sols no hi ha problema, però quan comencin a entrenar-se els equips de la base caldrà organitzar-se d’una altra manera”, afegia l’entrenador.

Turull valorava que “la temporada anterior va acabar de forma estranya i aquesta també comença així” i va defensar la pràctica de l’esport, amb les mesures que faci falta. “No pot ser que l’esport sigui un problema quan és al contrari, ha de ser una solució. Cal trobar la manera de fer-ho, perquè cal conviure amb el Covid-19.”

Plantilla i cos tècnic del Mollerussa, de Primera Catalana, ahir durant el primer entrenament del nou curs.

Plantilla i cos tècnic del Mollerussa, de Primera Catalana, ahir durant el primer entrenament del nou curs.JOAN GÓMEZ

tracking