SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida compartirà grup amb els altres nou catalans

El club participa en les gestions per a la creació de la nova categoria Pro

Una acció d’un dels partits del Lleida de la temporada passada.

Una acció d’un dels partits del Lleida de la temporada passada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) encara no ha donat data a l’inici de la competició a la Segona divisió B, ja s’està treballant des d’aquest organisme en la composició dels grups en els quals s’ha de donar cabuda a 102 equips, els 80 que comptava fins ara, més uns altres 20 com a conseqüència de l’eliminació dels descensos i els quatre afegits a última hora, Linares, Alcoià, Lealtad i Marino, als quals la Comissió Gestora va acordar ascendir després de no haver pogut disputar la fase d’ascens. En principi i a l’espera que la composició de grups sigui definitiva, el Lleida compartirà la primera fase de la Lliga amb els altres nou equips catalans.

Ja se sabia que una de les novetats de la pròxima temporada serà que els equips, en lloc d’estar dividits en quatre grups de vint, ho estaran en subgrups de deu, encara que en algun cas seran d’onze, després de la incorporació a última hora dels quatre equips anteriorment citats.

L’RFEF no ha decidit encara quan començarà la Lliga i avisarà els clubs trenta dies abans

Així, el Lleida estaria al Grup 4 –n’hi haurà cinc– i al Subgrup 4-1. Juntament amb el Lleida hi hauria Barcelona B, Badalona, Cornellà, Olot, Prat, l’Hospitalet, Espanyol B, Nàstic de Tarragona i Llagostera. Encara s’ha de veure si l’Andorra, que també depèn de la Catalana, queda inclòs en aquest grup, que passaria a ser d’onze equips.

Aquesta seria la primera i última temporada a Segona B amb tants equips i aquest format, ja que es treballa en la creació d’una categoria denominada Segona divisió Pro, amb només dos grups de vint equips cadascun. Si s’hi accedeix per mèrits esportius, la primera fase de la Lliga seria clau per decidir el futur dels clubs. El Lleida és un dels més ferms impulsors de la nova categoria i ahir es va reunir amb disset clubs més en un hotel de Madrid, per tractar sobre l’estructura, calendari i altres aspectes, segons va informar Catalunya Ràdio. Aquesta nova Lliga tindria un nom comercial.

tracking