SEGRE

DEPORTES

Duel de gegants

El Barça busca avui les semifinals de la Champions enfrontant-se al Bayern, en un xoc de pentacampions d'Europa || “Lewandowski és un gran futbolista, però no està a l'altura de Messi”, va assegurar Quique Setién, que recupera Dembélé al rebre l'alta

Luis Suárez va pujar a l’avió amb el seu habitual mate uruguaià.

Luis Suárez va pujar a l’avió amb el seu habitual mate uruguaià.EFE / CARLOS GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona busca avui (21.00, Movistar) l’accés a les semifinals de la Lliga de Campions, un bitllet que es presenta car per als de Setién, ja que s’enfronten segurament a l’assenyalat per tots com el gran favorit, el Bayern alemany. Els dos pentacampions d’Europa i els únics dels vuit finalistes que han guanyat el torneig es donen cita en el duel més atractiu. Només un quedarà dret, a la recerca del sisè títol, un trofeu del qual han estat tots dos allunyats en els últims anys. L’aturada pel coronavirus ha fet que el Barça arribi amb més pressió de la que ja li genera la Champions. A Portugal intentarà no firmar un any en blanc, una cosa que no li passa des del 2008.

El tècnic Quique Setién va pronosticar ahir un duel igualat, un xoc en el qual tenen “molt a dir” i on confien que Messi marqui la diferència per sobre de Lewandowski. “Sabem el potencial del rival, no el minimitzarem. Els seus números i la capacitat que té de fer el que fa molt bé. És extraordinari, però també ho som nosaltres. Serà un encontre igualat, amb alternatives i nosaltres també tenim moltes coses a dir en aquest partit”, va afirmar el blaugrana després de la pregunta sobre les diferents declaracions de figures del Bayern que donen com a favorit el conjunt alemany per al duel d’avui contra un Barça amb certs dubtes. “La motivació és intrínseca en aquest equip. Jugaràs un matx important contra un gran rival. Una cosa són les declaracions i una altra el que passi al terreny de joc. Segur que veurem dos grans equips, un partit igualat”, va afegir, sense donar més importància a les declaracions dels alemanys i a una possible motivació extra a la plantilla blaugrana davant el Bayern.

“El Bayern és un equip extraordinari, però també ho som nosaltres”, adverteix Setién

Pel que fa a la comparació a Alemanya entre Lewandowski i Messi, Setién va manifestar que “Lewandowski és un gran futbolista, però jo crec que no està a l’altura de Messi. Està en un gran moment i està ben assistit, però Messi també. Ho vam veure contra el Nàpols. És bo que puguem disfrutar d’aquests futbolistes. Messi pot ajudar a guanyar el partit però sempre he cregut en la fortalesa de l’equip. A Messi cal assistir-lo també. Té la capacitat de fabricar-se ell mateix els gols, però sense la fortalesa de l’equip Messi seria igual que qualsevol altre jugador”, va afegir, preguntat per la possibilitat que Leo guanyi ell sol avui el duel contra el Bayern de Munic.

El Barça va confirmar ahir que Dembélé va rebre l’alta mèdica i Setién va dir que “és una satisfacció per a tothom que sigui a la convocatòria i que estigui en disposició de poder participar-hi alguns minuts, si ho considerem oportú. Fa gairebé un any que no hi pot participar, però tenim la il·lusió que pugui jugar alguns minuts”. Setién no va donar pistes sobre el seu onze, però sí que va deixar clar que la possessió serà fonamental per sobre del dibuix. “Serà un partit important per tenir la pilota, perquè això ens permetrà defensar menys temps. És positiu perquè el potencial ofensiu del Bayern és molt alt. Dependrà una mica de l’encert. En el duel del PSG no era l’equip que més possessió tenia el que anava al davant”, va dir. “Ens hem plantejat moltes coses, fins abans del duel no ho podem veure. Podem pensar que el dibuix és important, però potser no ho és tant”, va afegir.

Arturo Vidal va respondre ahir a les paraules dels dirigents del Bayern i va assegurar que encara que tinguin molta confiança en aquesta ocasió no s’enfronten a un rival de la Bundesliga, sinó “al millor equip del món”. El blaugrana va dir que “conec la gent del Bayern, als jugadors, i el que es parla fora no és el que pensen ells. Tenen molta confiança, però no juguen contra un equip de la Bundesliga, juguen contra el Barcelona, el millor equip del món”, va assenyalar en resposta a les declaracions del president del Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, i d’altres dirigents, que van assegurar que el conjunt blaugrana ja no és fort. “Tenim molta esperança que la Lliga de Campions sigui nostra. El Bayern ha fet un any espectacular, va ser campió a la Bundesliga i va guanyar la Copa. Serà un partit bonic. Sabem que serà difícil, però nosaltres som el Barcelona i si fem bé les coses segurament passarem”, va assenyalar. A més, va assegurar que han de millorar la imatge de la Lliga. “Som el millor equip del món, però no ho reflectim. Tenim el talent, Leo, els millors jugadors i volem demostrar-ho”, va manifestar.

Luis Suárez va pujar a l’avió amb el seu habitual mate uruguaià.

Luis Suárez va pujar a l’avió amb el seu habitual mate uruguaià.EFE / CARLOS GARCÍA

Luis Suárez va pujar a l’avió amb el seu habitual mate uruguaià.

Luis Suárez va pujar a l’avió amb el seu habitual mate uruguaià.EFE / CARLOS GARCÍA

Luis Suárez va pujar a l’avió amb el seu habitual mate uruguaià.

Luis Suárez va pujar a l’avió amb el seu habitual mate uruguaià.EFE / CARLOS GARCÍA

tracking