SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

La FEB planeja fer tests PCR setmanals

Els clubs ho consideren inviable si no reben ajuts

Ari Pujol, durant la revisió mèdica a què es va sotmetre.

Ari Pujol, durant la revisió mèdica a què es va sotmetre.SEDIS BÀSQUET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Bàsquet encara no ha enviat als clubs de les competicions estatals cap protocol a seguir per combatre el coronavirus en la tornada als entrenaments. El pròxim 24 d’agost hi ha prevista una reunió entre l’organisme federatiu i el Consell Superior d’Esports per abordar aquest tema, si bé la FEB estaria planejant que tots els clubs de les seues Lligues, en especial els de la Lliga Femenina i la LEB Or, fessin una PCR als seus jugadors i jugadores cada setmana per minimitzar els riscos de contagi.

Aquesta mesura, si finalment acaba aplicant-se, suposaria un sobrecost molt important en els pressupostos dels clubs, la majoria dels quals ho veuen inassumible. El Força Lleida ja ha mostrat la seua disconformitat, ja que entén que econòmicament no és suportable i creu que la Federació no els pot obligar a fer-ho. El Cadí la Seu també considera que econòmicament no es pot assumir, encara que ha decidit seguir el protocol de l’ACB per garantir la salut de les seues jugadores davant de l’imminent inici de la pretemporada, fixat per a aquest dimarts.

Els tests que han passat les jugadores han donat negatiu abans d’iniciar demà la pretemporada

D’aquesta forma, ha sotmès totes les jugadores del primer equip a dos tandes de PCR (la segona, 48 hores després per confirmar els resultats) i també a un test de serologia, a més d’incomunicar-les durant el procés.

Fins ara, tots els tests que s’han fet han donat negatiu i només falta fer el segon PCR a les tres jugadores que van arribar més tard, la canadenca Quinn Dornstauder, la nord-americana Danni Williams i la danesa Maria Jespersen, que el passaran demà dilluns. Per aquesta raó la pretemporada oficial de l’equip s’ha retardat un dia i començarà dimarts.

Altres jugadores, com la capitana Georgina Bahí, Laura Peña, Ariadna Pujol, Laia Raventós i les del planter Sònia Garcia i Júlia Palomo, que estaran en dinàmica de primer equip durant la pretemporada, ja han completat tots els controls i ja poden compartir pis i relacionar-se entre si a l’haver donat negatiu.

tracking