FUTBOL LLIGA EUROPA

El Sevilla, etern campió

Continua imbatut en finals europees i tomba el poderós Inter per sumar el seu sisè títol || Un gol de Lukaku en pròpia porta decideix una final vibrant

Els futbolistes del Sevilla celebren el seu sisè títol a la Lliga Europa al guanyar a la final l’Inter.EFE / EPA / LARS BARON / POOL

El Sevilla va conquerir ahir la sisena Lliga Europa de la seua història, la tercera en l’últim lustre, al batre l’Inter (3-2) gràcies als gols de De Jong, que va firmar un doblet, i Lukaku en pròpia meta, que va resoldre una vibrant final a 16 minuts de la conclusió. El xoc va desprendre electricitat des de l’inici. Als tres minuts l’Inter va aprofitar una pilota llarga a l’esquena de la defensa sevillista. Lukaku va guanyar la carrera a Diego Carlos i aquest només va poder travar-lo. El penal el va transformar ell mateix. Els de Nervión es van oblidar del marcador i van reprendre el domini. Fernando va ser un mariscal i Jesús Navas es va erigir en un punyal. El lateral internacional va tornar a ser dels millors i la seua primera centrada a l’àrea va acabar amb el gol de l’empat. L’1-1 va donar ales al conjunt andalús. L’ocasió més clara se’n va anar al lateral i deu minuts després va arribar el 2-1 amb un altre cop de cap de De Jong. L’Inter va ser un os dur de rosegar i va copiar l’estratègia sevillista per empatar. Dos minuts després de l’èxtasi provocat per De Jong, Godín va ficar el cap i la rematada va besar les xarxes (2-2). Lopetegui va mantenir el guió en el segon assalt. Reguilón va provar fortuna i la jugada va ser una bona advertència. Diego Carlos, als 76 minuts, va segellar el gol de la seua carrera amb una xilena. La rematada acrobàtica del central va ser desviada per Lukaku i la pilota va acabar per depassar la línia. El 3-2 ja no es va moure, ni tan sols quan Alexis

Sánchez

va veure com Koundé salvava sota pals una rematada mossegada que podia forçar la pròrroga. Res va canviar als minuts finals, ni tan sols als sis d’afegit. El Sevilla va aguantar com el millor dels campions i va tancar una competició brillant amb el títol.