FUTBOL ?PLAY-OFF? D?ASCENS A PRIMERA

Decepció a Girona

El lleidatà Pere Milla marca un gol en el temps afegit que el priva de l'ascens i puja l'Elx || Els locals van acabar amb deu per expulsió de Stuani

Jugadors de l’Elx celebren el gol del lleidatà Pere Milla, que els dóna l’ascens a Primera.EFE

Un gol del lleidatà Pere Milla als sis minuts de la prolongació i quan el partit semblava condemnat a la pròrroga, va enfonsar el Girona, que seguirà una temporada més a Segona divisió. Serà l’Elx l’equip que jugarà la pròxima temporada a la màxima categoria del futbol espanyol, acompanyant l’Osca i el Cadis. El quadre il·licità, que torna cinc anys després a Primera, va aconseguir l’ascens després de completar una nova exhibició de solidesa defensiva i gràcies a l’encert del lleidatà.

Com ja va fer en l’anada (0-0), sobre la pèssima gespa de l’Estadi Martínez Valero, Pacheta va armar una defensa amb cinc homes i sense cap fissura, amb les novetats en l’alineació de Ramon Folch, Josan i un Jonathas que hauria pogut ser expulsat en un parell d’accions en els primers vint minuts. Però qui va acabar jugant amb un home menys va ser el Girona, que va veure com el seu màxim golejador, Stuani, era expulsat en el minut 61.

Com també va ocórrer en el partit d’anada, les ocasions de gol van escassejar, amb els dos equips més preocupats d’evitar errors que de buscar el gol. Va ser el Girona qui més ho va intentar, però l’Elx es va mostrar infranquejable i va sentenciar en el temps afegit.

Pere Milla, al final del matx, va dir que “sens dubte” l’anotat en el minut 96 era el gol de la seua vida. “Sens dubte ho és, estic molt content d’aquests xavals, com corren... hem lluitat i ja som equip de Primera divisió, i això és increïble, encara que crec que ens ho mereixem”, va dir a Movistar TV. D’altra banda, el jugador va recordar el play-off amb el Lleida que no va poder guanyar.