Luis León Sánchez, campió en ruta d'Espanya

Hi va faltar Valverde, vencedor l'any passat

Luis León Sánchez entrant com a vencedor de la prova a la meta de Baeza.

Luis León Sánchez entrant com a vencedor de la prova a la meta de Baeza.EFE

El ciclista murcià Luis León Sánchez, del grup esportiu Astana, es va proclamar ahir a Baeza (Jaén) campió d’Espanya en ruta en la categoria de professionals, carrera que va tenir un traçat de 185 quilòmetres i en la qual per primera vegada puja a dalt de tot del podi.

Luisle, com és conegut al pilot i que ha estat quatre vegades or a la crono, va esperar el seu moment oportú per atacar i ho va fer a la recta final d’una cursa que es va trencar de forma definitiva a la pujada al port de Mazuecos. Allà, la representació de l’equip Cofidis va prendre el comandament primer amb Fernando Barceló i després amb Jesús Herrada, molt fort, però que es va quedar sense premi al sortir-li la cadena en l’últim revolt i no poder ni fer podi a la prova. Aquest premi va ser per a Gorka Izagirre, company del campió d’Espanya a l’Astana, que va ser plata i Vicente García de Mateos, de l’Aviludo-Louletano de Portugal, que va ser bronze. Alejandro Valverde, guanyador el 2019 i amb tres títols al seu historial, no va participar a l’estar a la bombolla organitzada pel seu equip per competir en el pròxim Tour.