SEGRE

DEPORTES

La Federació rebutja el calendari de la Lliga

L'organisme que presideix Luis Rubiales exigeix que primer es resolgui el 'cas Fuenlabrada' || Javier Tebas replica que el sorteig serà aquest dijous

El secretari general de l’RFEF i exdirector de l’Inefc Lleida, Andreu Camps.

El secretari general de l’RFEF i exdirector de l’Inefc Lleida, Andreu Camps.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) rebutja el calendari que va proposar LaLiga per iniciar el pròxim campionat a Primera i Segona divisió el 12 de setembre i no durà a terme el sorteig en les dos màximes categories mentre no es resolgui el cas Fuenlabrada i es pugui garantir la tornada de la resta de competicions estatals. La Federació, a través d’una carta enviada ahir dilluns pel seu secretari general, l’exdirector de l’Inefc Lleida Andreu Camps, al director general d’Esports, Joaquín de Arístegui, recorda que “el conjunt del futbol espanyol d’àmbit estatal ha de poder iniciar-se en dates similars i per fer-ho es requereix un marc jurídic dictat per les administracions públiques competents que ho faci possible”.

Per la seua part, la Comissió Delegada de LaLiga, que es va reunir ahir, va reaccionar al rebuig de l’RFEF i va insistir que celebrarà el sorteig per a la pròxima temporada de Primera i Segona aquest dijous 27 d’agost.

L’RFEF reclama al Consell Superior d’Esports que arbitri una solució per iniciar Primera i Segona

L’organisme que presideix Luis Rubiales reclama al Consell Superior d’Esports (CSD) que arbitri una solució perquè pugui començar la Lliga 2020-2021 i en una altra missiva enviada al president de LaLiga, Javier Tebas, al sindicat de futbolistes (AFE), al Deportivo de la Corunya i al Numància, sol·licita al màxim dirigent de la patronal de clubs “que posi una mica de calma en el seu estat d’ànim”. “Tranquil·litzi’s, si us plau, serà bo per a vostè, per a la seua salut i serà bo per al futbol”, li escriu Andreu Camps a Javier Tebas.

En aquest sentit, Camps va recordar que el sorteig és competència de l’RFEF i que en el moment que es tingués decidida la data es comunicaria. A més, va precisar que encara no havien rebut de LaLiga la llista de condicionants com estableix el conveni de coordinació, i que si abans de divendres a les 14.00 hores no hagués arribat s’entendria que no existirien i que se celebraria el sorteig sense ells.

El nou enfrontament entre Lliga i Federació va provocar, entre altres reaccions, la del president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, que va tuitejar l’esmentada carta de l’RFEF a LaLiga i després va escriure el hashtag #PactodeViana recordant amb ironia el suposat acord al qual havien arribat els dos organismes al juny en una reunió patrocinada pel CSD.

tracking