SEGRE

DEPORTES

Messi vol anar-se'n

Comunica per burofax al club el desig d'acollir-se a la clàusula que li permet rescindir el contracte després de cada temporada, tot i que segons el Barça va expirar el 10 de juny i l'insta a quedar-se || L'oposició demana eleccions i la dimissió immediata de Bartomeu

Messi sembla que té decidit que se’n va lluny del Camp Nou.

Messi sembla que té decidit que se’n va lluny del Camp Nou.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Aquesta és casa meua i no vull anar-me’n”, deia Leo Messi fa només uns mesos, però l’astre argentí ha canviat d’opinió i vol abandonar el FC Barcelona. El crac blaugrana està cansat de veure que l’equip cada vegada es debilita més i aquest any ni tan sols ha donat per guanyar la Lliga, i va caure, a més, ridiculitzat pel Bayern de Munic als quarts de final de la Champions (2-8). I també vol anar-se’n fart de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, amb la qual la seua relació és inexistent. Ja li va dir divendres passat a Koeman que es veia més fora que dins del club i la pèssima gestió del club del cas Luis Suárez –comunicant-li Koeman per telèfon que no comptava amb ell– podria haver suposat la rematada per a un Leo Messi que podria acabar amb Bartomeu.

El jugador va enviar ahir un burofax al club expressant el seu desig d’executar la clàusula de què disposa al contracte per la qual pot abandonar unilateralment el club a la finalització de cada temporada. En principi, aquesta clàusula acabava abans del 10 de juny, però el que ha tingut d’atípic aquest exercici allargat pel coronavirus li obre la via a sol·licitar ara quedar lliure. Messi considera que el contracte expira el 31 d’agost sota aquestes noves circumstàncies. El seu anunci al club, que després d’avançar-lo mitjans argentins va ser confirmat pel mateix club, és un primer pas per obrir una negociació per a una sortida, partint de la base que la clàusula és de 700 milions d’euros.

El club no el deixarà sortir lliure i es remet a la clàusula de 700 milions que estipula el contracte

Els últims fracassos de l’equip, la marxa de Suárez i la falta de ‘feeling’ amb la junta, les claus

El Barça, després de convocar una junta amb caràcter urgent, li va respondre també amb un burofax en què li va assegurar que vol que s’hi quedi i acabi la seua carrera de blaugrana, però si no hi ha un acord l’assumpte podria acabar als tribunals. Messi, després de la conversa amb Koeman, no ha tardat a acabar de prendre una decisió que suposa un terratrèmol al planeta futbol. La notícia de l’any sens dubte, que el capità del Barça i emblema del club de l’última dècada, el millor jugador de la història, vulgui abandonar, i gratis, el club en el qual ha estat els últims vint anys.

La relació de Messi amb l’actual junta ha estat molt freda i en ocasions tensa, erosionada amb el pas del temps, sense arribar mai a bastir uns ponts que es podrien haver unit si s’hagués aconseguit el fitxatge de Neymar, l’intent del qual Messi va arribar a posar en dubte. Leo fins i tot va arribar a enfrontar-se públicament amb Eric Abidal el gener passat, cansat que des del club no es repliqués aquells que deien que ell manava al vestidor i en la política esportiva. Bartomeu i Koeman comptaven amb la seua continuïtat. Aquesta nova clatellada deixa molt tocat el màxim mandatari que, si es compleix la decisió de Messi, es convertirà en el president amb qui Leo va decidir deixar el club. El president va anar de plató en plató després de la humiliant golejada davant del Bayern assegurant que Messi es retiraria al Barça abans d’abordar la renovació que hi estava pendent de negociar ja que el 10 entrava a l’últim any de contracte.

Les primeres reaccions no es van fer esperar. La primera, molt important al venir de qui venia, va ser la del lleidatà Carles Puyol. L’exfutbolista de la Pobla va donar suport a la decisió de Messi amb un missatge a les xarxes socials en què es pot llegir: “Respecte i admiració, Leo. Tot el meu suport, amic.” L’excapità de l’equip se situa així del costat de l’argentí i val a recordar que fa uns mesos va rebutjar una oferta de la junta de Bartomeu per ocupar un càrrec a la secretaria tècnica. Tampoc Xavi Hernández, una altra llegenda blaugrana, va acceptar recentment una oferta per entrenar l’equip. El missatge de Puyol va ser respost per Luis Suárez amb dos mans en senyal d’aplaudiment i aprovació a les paraules dites pel lleidatà.

Manifest Blaugrana va anunciar la intenció de presentar una moció de censura contra la junta de Bartomeu “si no recondueix la situació de Messi i assegura la seua continuïtat com a mínim per disputar la temporada 2020-21” i “dimiteix de manera immediata per donar pas a una Comissió Gestora que convoqui al més aviat possible eleccions”. Per la seua banda, l’expresident Joan Laporta va demanar la dimissió immediata de l’actual directiva com a única solució perquè Leo Messi rectifiqui i canviï la seua intenció de sortir del Barça. Laporta acusa els gestors del club d’haver actuat en benefici propi, provant de “salvar-se ells del desgavell econòmic”. “Bartomeu i la junta han de dimitir immediatament. Han anat minant la moral de Messi per salvar-se ells del desgavell econòmic i esportiu que han creat. Si dimitissin encara hi hauria esperança que Messi es quedi al Barça”, va explicar al seu compte de Twitter el que va ser màxim dirigent de l’entitat culer entre el 2003 i el 2010. Laporta va ser el president del Barça quan el de Rosario va debutar oficialment amb el primer equip amb setze anys, en un partit de Lliga contra l’Albacete el 2005, i sota el seu mandat Messi va explotar a les ordres de Pep Guardiola, quan el 2009 es va guanyar el primer triplet de la història del club

També Víctor Font, líder de la candidatura a la presidència del club Sí al Futur, va demanar la dimissió de Josep Maria Bartomeu, i en cas de no acceptar aquesta postura va assegurar que donarà suport a una moció de censura.

Desenes d’aficionats blaugrana, fins a superar el centenar, es van congregar als voltants del Camp Nou per mostrar indignació per la marxa de Messi i demanar explicacions a la junta. Enfadats i entre crits, van cantar el “Bartomeu dimissió” a cada vehicle que entrava a les instal·lacions del Barcelona.

tracking